Finansrådgiver sagsøger bank: Ville tvinge ham til hjemmearbejde

Generelle nyheder

01/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

I australien har en mand sagsøgt sin tidligere arbejdsplads, da de lukkede hans stilling ned og tilbød ham en anden stilling, dog med den minus, at han SKULLE arbejde hjemmefra. Det fik ham til at gå rettens vej.

Nægtede at betale ham afskedligelsesgodtgørelse

Da bankgiganten Commonwealth Bank Australia (CBA) lukkede afdelingen for detailfinansieringsplanlægning tilbøde de den tidligere medarbejder 650.000 kroner om året og ovenidet bonusser og et job hos den nye ejer, forsikringsselskabet AIA.

"Som en del af salget af vores finansielle planlægningsforretning, blev den pågældende person tilbudt en sammenlignelig rolle som finansiel planlægger med de nye ejere, men tiltrådte ikke stillingen," sagde en talsmand for Commonwealth Bank til Daily Mail.

Og i første omgang tog manden i mod tilbuddet, da han ikke oplevede, at han havde andre muligheder, men senere kom han dog på andre tanker, da han ikke ville arbejde hjemmefra.

Og nu sagsøger han dem altså for 800.000 i afskedigelsesgodtgørelse, rentebetalinger og civile sanktioner fra CBA.

Han sagsøger på baggrund af, at den nye stilling ville være langt værre end den gamle stilling, og det ville være et markant indgreb i hans private hjem og -liv, som han ikke mener at have givet samtykke til.

Han mener, at hjemmearbejdspladsen kan give konflikter med andre medlemmer af sin familie, er isolerende og kan have sundhedsmæssige konsekvenser.

Ydermere havde hans hjem ikke rammerne til et permanent og privat hjemmekontor, og det ville gøre hele hans familiesituation endnu mere betændt.

Oveni de to ting mener han også, at det ville begrænse hans mulighed for at optjene bonusser og indskrænke hans kundebase til folk under 55, da de fleste af hans nuværende kunder er pensionister.

En talsmand fra CBA har fortalt, at i betragtning af, at han nu har anlagt rettssag, er de ikke i stand til at kommentere på sagen yderligere.