Den britiske krone sagsøger Twitter

Udland

17/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Tech-giganten mangler at betale husleje.

Crown Estate, en britisk kommerciel ejendomsportefølje, der historisk har tilhørt den siddende monark i Storbrittanien, indledte retssager mod Twitter over teknologigigantens påståede manglende betaling af husleje.

Det skriver CNN

Manglende husleje

Det er huslejen til Twitters dets kontorer i London, der ikke er blevet betalt. Det fortalte en talsmand for ejendomsbranchen til CNN mandag.

Crown Estate drives af en uafhængig bestyrelse og kan prale af en samling af kommercielle bygninger og jord, der genererer overskud, som indsamles af den britiske regering til offentlige udgifter.

Ifølge talsmanden for Crown Estate følger sagsanlægget efter tidligere kontakt med Twitter vedrørende lejerestancen på dets kontorlokaler på 20 Air Street, London.

Drøftelser mellem virksomhederne er i gang, tilføjede talsmanden.

Sagsøgt af anden udlejer også

Twitter står i øjeblikket over for mindst én anden retssag over ubetalt husleje.

En kommerciel udlejer sagsøger Twitter for kontraktbrud, efter at selskabet angiveligt undlod at betale husleje for et af dets kontorer i San Francisco.

Retssagen vedrører Twitters kontorlokaler på 650 California Street, ikke dets hovedkvarter på Market Street.

Men det skete, efter at medierapporter sagde, at Twitters nye ejer, Elon Musk, var holdt op med at betale husleje på Twitters kontorlokaler globalt - inklusive for dets hovedkvarter - og havde bedt medarbejderne om ikke at betale firmaets leverandører, i et tilsyneladende forsøg på at reducere omkostningerne.

Musk købte Twitter for 44 milliarder dollars, inklusive en betydelig mængde gældsfinansiering. - CNNs Brian Fung bidrog til denne rapport