Læger var ifølge mandens advokat nødt til at amputere testiklen på en ung mand, der blev slået i skridtet af en politibetjent under demonstrationer i Paris.
Det skriver The Guardian
Billeder og optagelser fra torsdagens demonstrationer, der cirkulerer på nettet, viser en politimand, der slår en mand på jorden mellem benene og derefter går. Manden ses holde et kamera.
Hændelsen fandt sted under en bølge af vold ved en overvejende fredelig demonstration, hvor titusindvis af mennesker var imod regeringens plan om at hæve pensionsalderen.
Fik testikel amputeret
Omkring 1 million mennesker marcherede i byer over hele Frankrig torsdag. Den 26-årige, der i den franske presse er identificeret som ingeniør, sagde, at han blev væltet om på jorden, angiveligt af en betjent, mens han tog billeder under en konfrontation mellem demonstranter og politi.
En anden betjent angreb ham og plantede angiveligt hans politistav i mandens skridt.
Advokat Lucie Simon sagde, at hun indgav en klage på vegne af sin klient for "vold, der førte til lemlæstelse begået af en person fra en offentlig myndighed".
"Det var så kraftigt et slag, at han måtte have amputeret en testikel," sagde hun og tilføjede, at ingeniøren stadig var på hospitalet.
"Dette er ikke et tilfælde af selvforsvar eller nødvendighed. Beviset er i de billeder, vi har, og det faktum, at han derefter ikke blev anholdt."
Ingeniøren, der bor på den franske caribiske ø Guadeloupe, "er stadig i chok og bliver ved med at spørge, hvorfor" han blev såret, tilføjede advokaten.
Sagsøger politiet
Paris politichef Laurent Nunez beordrede en undersøgelse af de nøjagtige omstændigheder ved hændelsen, da forargelsen voksede over, hvad der så ud til at være et tilfælde af overdreven magtudøvelse fra fransk politi, en langvarig klage.
Manden fortalte avisen Libération, at han sagsøgte "så det stopper, for jeg er ikke den første person, der er blevet udsat for vold af politiet."
Regeringens talsmand Olivier Veran fortalte en lokal tv-station, at han følte "empati" for den unge mand. Men han understregede "behovet for at forstå de forhold, hvorunder denne intervention fandt sted".
Indenrigsministeriet sagde, at 80.000 mennesker marcherede i Paris torsdag som en del af landsdækkende protester mod præsident Emmanuel Macrons plan om at forlænge pensionsalderen fra 62 til 64.
Et kendt problem
Franske retshåndhævende myndigheder har længe modtaget klager over overdreven brug af magt. Politiets fagforeninger hævder, at deres medlemmer ofte er ofre for vold begået af nogle mennesker, de er beregnet til at beskytte.
Frankrig er i gang med at gennemføre nye reformer. Den seneste ændring var udnævnelsen sidste år af en dommer til at lede en enhed, der efterforsker påstande om politimishandling.
Før var det Politifolk der ledede enheden.
Den franske præsident Emmanuel Macron beordrede ændringer i 2021 og sagde, at "vi ikke har noget at frygte fra større gennemsigtighed."
Samme år vedtog franske lovgivere en lov om "global sikkerhed", der styrker visse retshåndhævende beføjelser.