Få måneder til: Her er DMI's prognose for snevejr i december

Generelle nyheder

26/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Drømmer du om en hvid jul i år?

Jeg beklager at måtte overbringe dårlige nyheder, men vi kommer desværre ikke uden om det: Sommeren er forbi, og vi er på vej mod de kolde måneder.

Jeg ved det godt, men lad være med at skyde budbringeren!

Men at efteråret er godt i gang betyder til gengæld også masser af flotte farver i naturen, når træernes blade bliver brune og orange, og det betyder også, vi nærmer os en tid, der nok er mange børns yndlingssæson:

Tiden for sne og kælkning!

Og det kan godt være, der er flere måneder til, men derfor er der nok allerede nu mange, der begynder at drømme om en hvid jul - så hvordan ser det egentlig ud med vores chancer for, at landet bliver klædt i hvidt til december?

Lad os kigge på DMI's sæsonprognose!

Sådan ser det ud lige nu

Prognoserne er relativt enige om, at lavtryksbanen forstærkes fra Nordatlanten til Nordeuropa og Skandinavien.

De fleste lavtryk vil formentlig tage et spor nord om Danmark og trække mildt vejr og en del fronter med regn og blæst ind over landet fra sydvest eller vest. Det giver kun plads til kortvarige opklaringer med byger og lidt sol.

En overgang kan et højtryk bygge op over Centraleuropa og skubbe lavtryksbanen mod nord. Sker det, får vi dage med mildt og mere tørt vejr. Her kan nattefrosten stedvis kigge frem, mens dis, tåge og skyer bliver mere udbredt.

En anden mulighed er, at højtryk over Nordøsteuropa sender mere tør og kold luft ind over Danmark østfra. Hvis det sker så bliver det nok kortvarigt.

Samlet set ser temperaturen ud at ende noget eller en del over det normale. Nedbørsmængderne ser ud til at ende lidt eller noget over det normale, fortsat med en risiko for en del over det normale, hvis flere lavtryk tager en bane henover landet.

Der er altså ikke gode udsigter, hvis man drømmer om at kunne sidde med en kop varm kakao og se sneen dale uden for vinduet.

Men husk, at meget kan ændre sig endnu, for der er jo stadig et godt stykke tid til, vi skal tænde kalenderlyset!