Disse dyr må du gerne drukne

Generelle nyheder

08/8/22 | 08:27

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Før 2021 var det faktisk ulovligt at drukne nogle dyr overhovedet. Det lavede en ny dyreværnslov dog om på. Den nye lov åbnede op for, at det blev lovligt at drukne flere forskellige dyr.

Rigtig mange har hørt historier om druknede killinger i sorte plastiksække. Det er selvfølgelig stadig ulovligt at drukne uønskede kæledyr, men en anden gruppe af dyr er det lovligt at drukne.

Du må nemlig gerne drukne hvirvelløse dyr, hvis du f.eks. ikke kan slippe af med snegle i baghaven. Insekter og snegle er således lovlige at drukne, og det er en rimelig normal måde at skille sig af med f.eks. snegle.

Hvis det er den måde, du skiller dig af med de diverse ubudne gæster i baghaven, så foreslår Birte Broberg, der er veterinærinspektør i Fødevarestyrelsen, at man drukner dyrene i enten øl eller eddike.

Ligeledes har Birte Broberg forklaret hvorfor loven i sin tid blev lavet om:

”På nuværende tidspunkt har vi ikke nogen videnskabelig dokumentation for, at hvirvelløse dyr føler smerte og lidelse ved at blive druknet,” sagde hun til Lokalavisen og understregede, at kom der dokumentation på, at hvirvelløse dyr led ved drukning, så ville loven blive lavet om igen.

Veterinærinspektøren har ikke selv tænkt sig at benytte den nye lempelse af loven. Hun skiller sig af med f.eks. snegle ved at gå ud, når der er flest, og klippe dem over med en saks.

Hvordan skiller du dig af med snegle og insekter, og har du benyttet dig af mulighederne, som ændringen af dyreværnsloven har åbnet op for?