Har du spildt sovs i bilen? Så let slipper du af med fedtet

Bil og motor

30/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mia R.

En bilmekaniker har delt enkle og billige tips, der kan få en bil til at se frisk ud – også efter juletravlhedens forberedelser og eventuelle pletter efter julemad.

Leasingselskabet for erhvervskøretøjer, Vanarama, har delt en række tips, der kan hjælpe bilister med nemt at rengøre deres køretøj uden at sprænge budgettet.

Med mange bilister, der bruger meget mere i december end andre måneder på året, bemærkede selskabet, at nogle ikke vil have budgettet til at få en detaljeret rengøring af deres bil. Men en talsperson for Vanarama gav chauffører et par tips, herunder en metode til fjernelse af fedt, som kan spildes, når man tager mad med til familien i løbet af den festlige periode.

Fjern fedt med bagepulver

De rådede: "Julemiddagen er årets største måltid at lave, og mange familier vil dele denne enorme opgave mellem sig for at dele byrden. Men at transportere julemiddagsvarer med bil kan være en vanskelig opgave, og der skal kun ét fartbump til for at resultere i et fedtspild."

Hvis det sker for dig, skal du ikke gå i panik. Bagepulver, som kan købes for så lidt som 7,50 kr., bør være nok til at fjerne fedtet. Dæk blot området med bagepulver, spar ikke på det, og lad det sidde i mindst 15 minutter. Brug derefter din håndholdt bilstøvsuger til at støvsuge bagepulveret, og det skulle fjerne fedtpletten.

Fjern glitter for 6,70 Kr.

Vanarama påpegede også, at glitter fra festkjoler og festlige håndværk let kan fjernes fra et køretøjs polstring for så lidt som 6,70 kr. Chauffører kan slippe af med vildfarvet glitter, der sidder fast på interiøret, ved blot at anvende hårspray på et stykke køkkenrulle og duppe glitteret med det.

Fjern fyrrenåle for 5,60 Kr.

Bilister, der har transporteret et juletræ (af gran, ikke plastik) hjem i bagagerummet på deres bil, fik også et tip, der kunne fjerne de hundreder af fyrrenåle, der kunne være faldet af i bagenden af deres køretøj.

Talspersonen tilføjede: "Hvis du har købt et juletræ, vil du forstå, at fyrrenåle fra det kan ende med at blive spredt over hele dit hjem og bil! En af de nemmeste måder at fjerne fyrrenåle fra din bils polstring og bagagerum er med en fnugrulle, som kan købes for så lidt som 5,60 kr. Eller hvis du ikke har adgang til en fnugrulle, kan du prøve at bruge maskeringstape eller gaffatape i stedet."

Advarsel mod salt til fjernelse af is

Endelig advarede Vanaramas talsperson bilister, der er klar til at fjerne is og sne fra bilens ydre i vinter, mod at bruge salt, som kan føre til skader.

De fortsatte: "Mens salt er et godt valg, når det kommer til at slippe af med sne og is fra beton, er det ikke det samme for bilens ydre, det kan have den modsatte effekt! Salt kan ætse malingen og metallet på din bil, hvilket skader dens udseende."

I stedet anbefaler Vanarama at holde sig til traditionelle produkter som afisningsspray for at undgå unødvendige og uønskede skader på dit køretøj i den festlige periode.

Kilde: The Express