Underviser fyret af skolen: Efterlod kæk farvelbesked til eleverne

Virale historier

11/09/2023

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Skrevet af Emil B.

En underviser modtog en fyreseddel fra skolen – se hendes afskedssalut

De fleste elever har altid den ene underviser, der er meget strengere end de andre. Måske har de en hårdere tilgang til livet, som kan virke skræmmende for nogen. Dog udviser de fleste undervisere stadig tålmodighed, professionalisme og empati. En underviser hævder at være blevet fyret på grund af hendes strengere tilgang – og det efterlod hende forvirret.

Det skriver Mirror.co.uk.

Forvirret over skolens tilsyneladende regel om, at hun ikke kunne vurdere elevernes arbejde til under 50%, rejste hun bekymringer om politikken. Som underviser i 17 år var det en regel, hun aldrig tidligere var stødt på, og da hun argumenterede imod, resulterede det i en fyreseddel.

Mrs. Tirado arbejdede på et gymnasium i Port St. Lucie, Florida, inden hun blev fyret efter en diskussion med sin overordnede på skolen. Det begyndte, da hun spurgte, hvordan hun kunne bedømme en opgave, hun aldrig havde modtaget i første omgang. Ifølge skolens elev- og forældrehåndbog er det ikke tilladt for nogen underviser at give en elev en karakter under 50 % – selv hvis arbejdet er af lav kvalitet.

Mrs. Tirado gav hendes 8. klasse elever i samfundsfag to uger til at fuldføre et projekt, men ved slutningen af den tildelte periode havde flere elever ikke afleveret noget arbejde. Da hun modtog en opsigelse uden en officiel grund, fordi hun stadig var i sin prøveperiode, efterlod hun en kæk farvelbesked til sine elever.

Farvelbeskeden spærrede øjnene op

Beskeden lød følgende: ”Farvel, børn. Mrs. Tirado elsker jer og ønsker jer det bedste i livet! Jeg er blevet fyret for at nægte at give jer 50% for ikke at have afleveret noget.”

Hun delte et billede af sin farvelbesked på Facebook. Indlægget blev senere viral og fik mere end 2000 likes.

I kommentarfeltet under hendes opslag afslørede underviseren, at hun var nødt til at skrive beskeden på tavlen to gange, da skolens personale slettede den første gang. Hun tilføjede, at der ikke blev nævnt noget om vurdering i hendes kontrakt, og hun svor at kontakte sin lokale lærerforening og en advokat for at ”kæmpe imod dette”.

Efter ophævelsen af Mrs. Tirado udtalte en talsperson for skoledistriktet: ”Mrs. Tirado blev fritaget fra sine opgaver som underviser, fordi hendes præstation blev anset for at være under standard, og hendes interaktioner med elever, personale og forældre manglede professionalisme og skabte en dårlig kultur på skolens campus.”

Talspersonen nævnte også skolens karakterpolitik og påpegede, at der ikke findes nogen politik, der forhindrer en lærer i at indtaste et nul for et arbejde, der ikke er afleveret.

Foto: Facebook

Anklaget for overgreb

En undersøgelse foretaget af CBS12 News fandt senere talrige klager fra elever og forældre om underviseren samt bekymringer fra kolleger om hendes adfærd. Baseret på ny information, der blev delt med skoleledelsen, blev der iværksat en efterforskning af mulig fysisk mishandling.

Mrs. Tirado benægtede at have rørt en elev fysisk og fortalte CBS12 News, at hun ikke havde set efterforskningsrapporten, før CSS12 News  gjorde hende opmærksom på den. Efterforskning påstod, at hun ikke kun satte en elev i et strubetag, men også slog en anden elev, hvilket hun benægtede.

Mrs. Tirado har sidenhen hyret en advokat, og anklagerne mod hende bliver evalueret.