Mand modtager vanvittig fartbøde: Peger på middelalderlove og erklærer sig uskyldig

Virale historier

01/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Manden håbede de gamle love kunne få ham ud af bøden.

Mens mange af os bare bider tænderne sammen og fortørnet betaler en mindre formue, når vi får en møde for at køre for stærkt - tog en mand det på sig selv at gå fuld middelalder i et desperat forsøg på at komme væk fra fartdommen.

Det skriver Ladbible

Den håbefulde bilist blev taget i hastighed med 58 mph (93 km/t) i en 50 mph-zone (80 km/t) gennem midlertidige vejarbejder tilbage i december sidste år.

Modtager høj bøde

Men da en Warwickshire Magistrates Court dømte den 28-årige chauffør til en stor bøde på £660 (5723 kroner) tidligere på måneden (8. juni), henviste han til "middelalderlige rettigheder og skikke" for at undgå enhver juridisk forpligtelse.

Retten udstedte også manden seks point på hans kørekort, £90 (780 kroner) i omkostninger og et £264 (2289 kroner) offertillæg for "undladelse af at give oplysninger om førerens identitet, når det kræves i forbindelse med en fartovertrædelse".

Den pågældende chauffør modtog en meddelelse om påtænkt retsforfølgning - et stykke dokumentation, der krævede, at han bekræftede chaufførens identitet på forseelsestidspunktet.

Prøver en kreativ løsning

I et forsøg på at finde en kreativ og utrolig bizar vej uden om bøden - samlede chaufføren en hel masse papirer der refererede til 'middelalderlige love og skikke', som han mente gjorde hans ulovlige handling lovlig.

Ikke kun det, men fyren krævede også 'millioner af pund' alt sammen i et forsøg på at undgå den stejle bøde.

Inspektør Dave Valente har siden udsendt en erklæring om sagen og forklarede:

"Lad mig være klar, alle chauffører på veje i Storbritannien er underlagt de lovbestemte krav i Road Traffic Act. Dette inkluderer kørekort, køretøjer. Det betyder også at overholde hastighedsgrænsen og konsekvenserne af at undlade at gøre det."

Inspektøren fortsatte: "Chauffører, der reagerer med omfattende krav baseret på gamle middelalderlige skikke, vil ikke unddrage sig retsforfølgelse. Vores mål er at gøre vores veje mere sikre for alle, og det inkluderer at sikre, at chauffører overholder hastighedsgrænsen. Vi ville meget foretrække at uddanne og ændre adfærd først, og for chauffører at deltage i et hastighedsbevidsthedskursus, hvor de er berettigede - du kan tage et hvert tredje år, hvis den overskydende hastighed er inden for en tærskel - men denne chauffør gav os intet valg og sagen blev sendt til retten."

Sker mere og mere

Embedsmanden indrømmede, at det var virkelig trist, at den usikre chauffør nu er forpligtet til at aflevere 1000 £ (86171 kroner) i forskellige sagsomkostninger sammen med de irriterende seks ekstra point tilføjet til hans kørekort, da han i stedet var berettiget til et hastighedsbevidsthedskursus.

Overraskende nok er dette ifølge Valente imidlertid ikke en enkeltstående sag.

Han forklarede: "Vi har bemærket en stigning i dem, der citerer denne type materiale, for at undgå konsekvensen af ​​en fartovertrædelse. Denne chauffør fandt ud af på den hårde måde, at forsøge at undgå en retsforfølgelse for fart, kunne koste dem meget mere end at reagere i overensstemmelse med færdselsloven."