Første tur med skolebus: 5-årig efterladt det forkerte sted i 40 grader.

Udland

01/09/2023

Foto: Screenshot, @kellymulholland95 / TikTok
Foto: Screenshot, @kellymulholland95 / TikTok

Skrevet af Magnus Møller

Det må have føltes som et mareridt for den stakkels purk!

En mor i Oklahoma, USA, oplevede et mareridt, der gik i opfyldelse, da hun fandt ud af, at hendes femårige søn var blevet sat af ved det forkerte stoppested på sin første skolebustur. Og det ved en udetemperatur på mere end 40 grader.

Ifølge den amerikanske avis New York Post delte moderen, Kelly, en dørklokkeoptagelse af sin søn på TikTok. Han græd og bad om hjælp, efter han blev efterladt ved det forkerte stoppested.

"Kan du hjælpe mig med at finde min mor?" snøftede den femårige, som befandt sig i en ukendt nabolag ved temperaturer over 40 grader.

"Næsten en time efter, de skulle være blevet efterladt, så jeg endelig bussen, så jeg steg ud af min bil og gik hen til gadehjørnet for at møde ham," begyndte Kelly sin beretning.

Men da hun forsøgte at hente sin søn og endnu et barn fra stoppestedet, steg ingen af dem ud.

"Buschaufføren åbnede døren, og det første, han sagde, var: 'Skulle dine børn være i denne bus?' Total paniktilstand," fortalte den unge mor.

Lang gåtur i varmen

Buschaufføren vidste ikke, hvor hendes søn og det andet barn - hendes partners datter - var. Ældre børn i bussen huskede dog, at de havde set de to børnehavebørn stige af ved det tidligere stoppested - godt otte kilometer væk fra det rigtige stoppested.

"Nede på hjørnet derovre," sagde børnene i bussen til den opløste mor, da buschaufføren ikke kunne give oplysninger om gadenavne eller det præcise sted for stoppestedet.

Så steg Kelly ind i sin bil, fast besluttet på at finde de to børn. Pludselig stoppede en nabo ved siden af hende og spurgte, om hun ledte efter børn.

"Han fortalte mig, hvilke gader det var, og jeg løb derhen og opdagede, at de ikke var der længere," sagde Kelly.

Med hjælp fra flere naboer i området kunne den unge mor spore de to børn, som i deres søgen efter deres hjem var gået yderligere otte kilometer i varmen.

Ingen skolebuskørsel for nu

I USA har skolebuschauffører ikke lov til at lade børnehavebørn eller børn i første klasse stige af bussen, medmindre en forælder er til stede ved stoppestedet for at tage barnet med.

Chaufføren havde heller ikke kontrolleret, om de to femårige var på det rigtige sted. Busselskabet har annonceret foranstaltninger og har undskyldt for hændelsen. Desuden er der blevet indsat en ny chauffør på ruten.

Alligevel agter Kelly at undlade skolebuskørsel foreløbig - til stor ærgrelse for hendes femårige søn, hvis kærlighed til busser og lastbiler ikke blev påvirket af den traumatiske oplevelse.

Kilde: Tag24