Bille August og Dronning Margrethes film får premiere i år

Underholdning

16/03/2023

Foto: Netflix
Foto: Netflix

Skrevet af J. Bøgen

Den har været undervejs siden efteråret 2021.

Det kan godt være, at den ikoniske danske instruktør, Bille August, allerede er aktuel på biograflærredet med 'Kysset', men senere i 2023 vil vi kunne nyde hans instruktion i en ny film.

En film, der er lavet i samarbejde med blandt andre Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

Ja, du læste rigtigt: Dronningen står nemlig bag scenografien til 'Ehrengard', som er baseret på eb af Karen Blixens sidste romaner, og filmen får global premiere inden årets udgang.

Filmen laves for Netflix, og i forbindelse med offentliggørelsen af projektet i efteråret 2021 udtalte dronningen:

“Karen Blixens historier har altid fascineret mig med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedskabende verdener – og jeg er meget glad for at være en del af dette projekt."

Filmens handling

I eventyrriget Babenhausen bliver en ung, selvudnævnt ekspert i kærlighed, Cazotte, hyret af den indtrængende storhertuginde for at hjælpe hende med at få en arving.

Mens han leder efter en passende kommende prinsesse, lærer Cazotte den frygtsomme og indadvendte kronprins kunsten at forføre og elskov.

Deres plan giver dog hurtigt bagslag, da en arving bliver undfanget uden for ægteskab, og kongefamilien må søge tilflugt på slottet Rosenbad.

Her, mens rivaler inden for kongefamilien nærmer sig deres plan, bliver Cazotte selv forelsket i Ehrengard, ærespigen, og erfarer gradvist, at han faktisk slet ikke er ekspert i kærlighed.

Kendte danske ansigter

En film instrueret af en dansk Oscar-vinder, scenografi af den danske monark, baseret på en roman af en legendarisk dansk forfatterinde ... kan du se, hvad der går igen i den opremsning?

Ja, du har ret, der er en god portion dansk islæt over den kommende film, og tager man et kig på rollelisten, kan man passende blive ved med at blafre med Dannebrog.

'Ehrengard' vil nemlig blandt andre byde på kendte, danske skuespilleransigter som Sidse Babett Knudsen, Christopher Læssø, Mikkel Boe Følsgaard, Jacob Lohmann og stortalentet Emilie Kroyer Koppel, der er aktuel med det danske drama Ustyrlig.