Dronning Margrethe trodser lægens ordre: Nægter at stoppe

Royalt

22/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Vores dronning har et særligt kendetegn, som adskiller hende fra mange andre monarker. Netop dette havde lægerne specifikt bedt hende om at droppe i forbindelse med en forestående operation, men det har Dronningen på ingen måder tænkt sig at gøre.

I begyndelsen af februar meldte kongehuset ud, at dronning Margrethe er nødt til at gennemgå en rygoperation.

Dronningen havde flere begivenheder i sin kalender, deriblandt en vinterferien til norske Gausdal. Ryggen gav dog så mange problemer, at dronning blev nødt til at aflyse sine planer.

"Operationen er planlagt til onsdag den 22. februar på Rigshospitalet i København, hvor Dronningen således også vil være indlagt efterfølgende. I forlængelse heraf forventes et længere genoptræningsforløb," skrev Kongehuset i en pressemeddelelse.

Samtidig blev det bekræftet, at kronprins Frederik vil komme til at overtage dronningens arbejdsopgaver. Det sker indtil hun er stærk nok til at vende tilbage til sine forpligtelser.

I forbindelse med en operationen, som den Dronningen skal have gennemført, opfordres man til at droppe smøgerne i op til otte uger før operation og mindst et halvt år efter operationen. Det skriver SE og HØR, der har været i kontakt med eksperter udi lignende operationer.

Det lader dog ikke til, at Dronningen har tænkt sig at lægge smøgerne på hylden.

rigshospitalets hjemmeside skriver de, at de fraråder rygning både før og efter operationen, da en række strukturer i ryggen har meget dårlig blodgennemstrømning.

Dronningen har tidligere svaret på spørgsmål om den usunde vane, og hun har samtidigt fastslået, at hun ikke har i sinde at stoppe. Hun har faktisk ikke engang prøvet.

“Nej, det har jeg faktisk ikke,” fortalte Hendes Majestæt til Weekendavisen, og tilføjede:

“Nu er jeg så gammel, at det er lige meget”.

Dronningen efterligner dermed hendes mor, den tidligere Dronning Ingrid, der også røg til hendes sidste dage.