Overraskende nyt: Putin er i Ukraine

Ukraine-krisen

19/3/23 | 05:51

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

På trods af uoverensstemmelserne mellem de to lande og en nyligt udstedte arrestordre, har Vladimir Putin valgt at besøge det krigshærgede land.

Vladimir Putin fløj til Mariupol med helikopter. Herefter kørte han rundt i byen i bil og til sidst stoppede han for at tale med indbyggerne. Det rapporterer nyhedstjenesten TASS.

Den russiske præsident Vladimir Putin tog en såkaldt 'forretningsrejse' til Mariupol, der er en ukrainsk by i Donetsk-regionen. Byen har været besat af Moskvas styrker siden maj sidste år, så byen er ikke en krigszone og Putin kunne gebærde sig rundt i byen i sikkerhed.

Først fløj Putin til Mariupol med helikopter.

Derefter kørte han rundt i en bil og besøgte flere distrikter i byen. Ifølge nyhedstjenesten gjorde præsidenten holdt flere gange for at tale med indbyggerne.

Besøget i Mariupol kommer dagen efter, at Putin rejste til Krim, hvor han markerede ni-årsdagen for annekteringen af halvøen.

Her viste russisk stats-tv, at han lørdag besøgte havnebyen Sevastopol ved Sortehavet, hvor han blev ledsaget af den lokale Moskva-udnævnte guvernør, Mikhail Razvozhayev.

Rusland annekterede Krim fra Ukraine i 2014 efter en folkeafstemning. Folkeafstemningen er dog aldrig blevet anerkendt af Kiev eller det internationale samfund.

Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyy har krævet, at Rusland trækker sig fra halvøen samt de områder, det har besat siden sidste år. Ellers kan der ikke forhandles en fred igennem.