Virksomhed har særlig regel: Du må kun spise dette på arbejdspladsen

Udland

18/11/23 | 07:44

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Er det i orden, at virksomheder har den slags regler?

En mand blev efterladt i chok, efter at han blev bedt af sin potentielle arbejdsgiver om at overholde virksomhedens 'strenge veganske regel' under udvælgelsesprocessen til jobsamtalen.

Mandens forbløffelse

Enhver, der har gået igennem en interviewproces, vil være bekendt med de stereotype spørgsmål, som man bliver præsenteret for af din potentielle arbejdsgiver. De spænder typisk fra dine bedste færdigheder, dine største svagheder, din historie inden for arbejdsområdet og så videre.

En mand blev efterladt stærkt forbløffet, da han blev præsenteret for et helt særlig spørgsmål. Det skriver The Mirror.

På forummet Reddit uploadede manden et billede af et interviewspørgsmål, han havde fået over e-mail. Ovenover skrev han: "Ansøgte et job, modtog dette i en e-mail. Kan de virkelig påtvinge mig dette eller ikke ansætte mig baseret på dette?"

Den noget utraditionelle mail

I selve mailen havde han delt et skærmbillede af e-mail-kommunikationen fra intervieweren, og det lød: "Hej, tak for din ansøgning. For at hjælpe os på listen, bedes du besvare følgende spørgsmål."

Derefter havde de listet en række spørgsmål, som Reddit-brugeren havde skrevet. Folk hævder dog, at det åbenlyse spørgsmål, som blev efterladt klart for Reddit-brugere at læse, var "så underligt".

Spørgsmålet lød: "Fire. Vores arbejdspladser er strengt veganske. Du behøver ikke at være veganer udenfor arbejdet, men du skal medbringe vegansk frokost og have plantemælk til at spise på stedet eller spise frokost udenfor.

"Kan du bekræfte, at du har det fint med dette?" spurgte de ham om.

Delte kommentarer

Siden han delte tråden online, har mandens indlæg modtaget over 10.000 kommentarer til dato. Og folk var hurtige til at kommentere på den noget aparte test.

En mand svarede: "Mand. Jeg er veganer og har været veganer hele mit voksne liv, og det fik mig til at grine så hårdt, at jeg spyttede min urtete op."

En anden indrømmede: "Jeg vil være arbejdstidsveganer, hvis lønnen er god nok."

En tredje gav også et mere seriøst svar: "Alle har det sjovt med det, men jeg kan ikke se, at nogen rent faktisk har svaret på spørgsmålet. Ja, de kan ikke undlade at ansætte dig over dette. Der er specifikke karakteristika, som de ikke kan basere en ansættelsesbeslutning på... køn, religion, etnisk oprindelse osv.. men dit kostvalg er ikke en beskyttet kategori. Hvis de ikke ønsker at ansætte dig på det grundlag, står de frit for det."