Vandt 15 millioner i lotteri: 8 år senere var pengene væk

Udland

15/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Parret skyder skylden på recessionen og bankkrisen.

Et par lotterivindere, der vandt 1,8 millioner pund (15.592.213 kroner), advarede om, at det at vinde en så stor sum penge er 'ikke alt, hvad det kan være' efter at have tabt det hele inden for blot otte år.

Det skriver Ladbible

Vandt i lotteriet

Roger og Lara Griffiths var vanvittigt glade, da de landede den enorme lotteri-gevinst tilbage i 2005, og sprøjtede pengene væk på en Porsche på 28.000 pund (242.532 kroner), et hjem i Yorkshire på 795.000 pund (6.886.806 kroner), femstjernede ferier til Dubai, New York, Mallorca og Monaco og £ 10.000-årligt (86.626 kroner) privatskoleundervisning til deres to døtre, blandt andre udskejelser.

De optrådte endda i den britiske udgave af Beliggenhed, Beliggenhed, Beliggenhed for at få hjælp, da de søgte deres drømmehus.

Men i 2013 var det hele væk. Roger, som ikke længere er gift med Lara, fortalte det skotske Daily Mail det år, at han kun havde £7 (60 kroner) til sit navn og overlevede på mor og fars penge.

Vi havde alt og nu er det væk

Han beskyldte recessionen og bankkrisen for den ødelæggende indvirkning på forretningsforetagender, han og Lara stiftede, og sagde:

"Jeg havde det hele, men det er væk. Jeg skammer mig over at sige dette, men jeg har ikke været klog nok til at klare det" fortalte Roger og tilføjede:

"Det er rigtigt at sige, at lottogevinsten påvirkede vores forhold til det værre. Før var vi et hold, der trådte parallelle stier, og bagefter begyndte vi at trække i helt andre retninger. Vores er en virkelig trist fortælling. Vi er begge veluddannede mennesker, der har arbejdet hårdt for at gøre vores virksomhed til en succes. Hvis dette kan ske for os, kan det ske for hvem som helst.”

Lara sagde også, at tingene føltes 'værre stillet', end de havde gjort før lottogevinsten.

Hun sagde om forretningen:

"Lad mig fortælle dig, at vinde i lotteriet er ikke alt, hvad bliver gjort til. De fleste ender på en eller anden måde dårligere, og ingen har sympati, fordi man vandt pengene i stedet for at tjene dem. Jeg er ikke engang tilbage til udgangspunktet, jeg har det meget værre end før gevinsten."

Prøvede lykken

Hun sagde, at Roger altid havde sagt, at han ville vinde i lotteriet en dag og plejede at bruge £2 (17 kroner) hver uge på at prøve lykken, men da det faktisk skete, var det et 'chok'.

"Det var selvfølgelig spændende, det var det, alle drømmer om, ikke?" fortalte Lara og fortsatte:

"Men når vi ser tilbage, er det der alle vores bekymring startede. Vi kommer begge fra gode familier og er veluddannede, men vi var ikke velhavende, og vi anede ikke, hvordan vi skulle forvalte så mange penge."

Lara, som nu har sin egen semi-permanent makeup-virksomhed kaldet The Painted Lady, tilføjede: "Vi følte os bange. Du tænker konstant 'Er det forkert? Vil vi miste det? Er det den rigtige beslutning at tage? Hvor længe vil det vare? Vi var altid stressede. "Vi var så desperate efter ikke at rode det, og det er meget svært, når du har rådgivere, der kommer til dig i deres skinnende jakkesæt og blitzbiler, der siger 'Jeg vil passe på dig, tro mig'. "Hvem stoler du på?"