Par chokeret efter fødselsdag på restaurant: Skulle betale 149 kroner for at få skåret kagen ud

Udland

15/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Det blev pludselig meget dyrt.

En restaurant i Italien har chokeret kunder ved at opkræve dem €20 (149 kroner) for at skære en fødselsdagskage.

Det skriver Daily Mail

Familien havde taget kagen med til en fest i Palermo på Sicilien. Men festdeltagerne var forbløffede, da de fandt ud af, at de var blevet opkrævet 20 € (149 kroner) for at skære den i stykker.

20 stykker til 1 euro stykket

Omkostningerne blev beregnet som et gebyr på €1 (7,5 kroner) pr. festdeltager, på trods af at gruppen brugte €121 (901 kroner) på pizza, vin, øl og vand.

Restauranten anførte gebyret som '20 X Servizio Torta', hvilket oversættes som '20 X Cake Service'.

I sidste uge blev spisende gæster på en anden restaurant i Italien chokerede, efter at tjenere opkrævede dem €2 (15 kroner) for en tom tallerken, så deres datter kunne prøve pastaen.

Italienerne hånede restauranten for den usædvanlige anklage, og selv den regionale guvernør fordømte den.

Betalte for ekstra tallerken

Ida Germano, ejeren af ​​Osteria del Cavolo i Finale Ligure, sagde til The Times, at afgiften var gyldig, fordi flere tallerkener, der skulle renses, betød mere arbejde at gøre.

Hun præciserede, at omkostningerne ved at levere og vaske ekstra tallerkener, så moderen kunne lade sin datter smage pastaen, ville være "mere arbejde".

Siden internationale rejser vendte tilbage til normalitet i slutningen af ​​den globale pandemi, har flere utilfredse feriegæster taget til internettet for at udtrykke deres chok over at blive præsenteret for ublu regninger i barer og restauranter i en række europæiske feriedestinationer.