Teenagepige dræbt i Tyskland - mistænktes kynisme får det til at løbe koldt ned ad ryggen

Udland

19/03/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Motivet bag drabet er ikke helt tydeligt, men det kan være svært at finde spor af anger hos de formodede gerningsmænd

To mistænkte på 12 og 13 år har angiveligt tilstået at have stukket en pige ved navn Luise mere end 30 gange under et brutalt angreb.

Luise forsvandt efter at have forladt den 13-årige piges hus i Freudenberg, og den tyske avis Bild rapporterede, at eleverne dræbte hende som "hævn" for at have fortalt en voksen, at de havde mobbet hende.

Daily Mail rapporterer, at de mistænkte også formodes at have postet en video, hvor de bad om hjælp til at finde Luise - efter at de havde dræbt hende og efterladt liget i et skovområde.

Koldblodige TikTok-videoer

Nogle af pigernes klassekammerater har angiveligt sagt, at en unavngiven dreng ødelagde venskabet, med en kommentar til den påståede TikTok video, der sagde: "Jeg kan ikke tro, at du poster en dansevideo dagen efter mordet."

En anden klassekammerat tilføjede angiveligt: "Da din stol i klasseværelset var tom i morges, vidste vi alle, hvad der foregik."

Begge mistænktes konti på sociale medier er siden blevet fjernet, efter at de blev oversvømmet med kommentarer.

Men skærmbilleder af deres videoer er blevet cirkuleret online af andre brugere, inklusive en, hvor den anklagede 13-årige hævder at være "bekymret" for Luise, der menes at have deltaget i en overnatning i den 13-åriges hus fredag aften, inden hun forsvandt lørdag eftermiddag.

Parret havde kendt hinanden i årevis, men det er ikke klart, hvorfor de tilbragte tid sammen i lyset af beskyldningerne om mobning.

Den tiltalte 12-årige sluttede sig lørdag til Luise og den 13-årige, inden de tre tog til en nærliggende skov, hvor drabet angiveligt fandt sted.

Afhøring fører til tilståelse

De to piger blev set gå ind i skoven med Luise af en nabo. En talsmand for politiets drabsafdeling sagde, at parret "afgav udtalelser om sagen og til sidst indrømmede forbrydelsen".

Der blev ikke givet yderligere detaljer, fordi de mistænkte er yngre end 14 år, og i henhold til tysk lov er børn under 14 år under den kriminelle lavalder.

Det menes, at den ældre gerningsmand efter mordet ringede til Luises forældre og fortalte dem, at hun var begyndt at tage hjem klokken 17.30.

Hun foretog også flere opkald til Luises telefon, fordi hun var "bekymret" for hende - men efter at de mistænkte afgav modstridende anmeldelser til politiet, tilstod de til sidst mandagen efter drabet.