Par gift på 59. år fejrer oldebarn nr. 100

Udland

02/02/2023

Foto: Facebook/TV News
Foto: Facebook/TV News

Skrevet af Emil B.

Joe og Ruth Zanger kan fejre næsten 60 år sammen – og nu også 100 børnebørn og oldebørn! Nu kan de "starte deres egen by," joker de.

Jo flere, jo bedre!

Jo flere de er, jo gladere er de. Og ægteparret kunne ikke være mere lykkelige, efter at have budt oldebarn nr. 100 velkommen.

Leo og Ruth Zanger er fra det vestlige Illinois, og de er bedsteforældre til hele 100 oldebørn og børnebørn. Barn nr. 100 i flokken er Jaxton Leo, som er det 46. oldebarn. Derudover har de 54 børnebørn fra deres 12 børn.

Selvom de er mange, er de stadig en meget tæt familie. De fleste af dem bor i Quincy i Illionois, og de ses til særlige lejligheder som jul, Thanksgiving, påske, mors og fars dag, som de fleste andre familier. Og hver gang de ses, må de leje en hel kirkesal for, at der er plads til alle. Dertil laves der mindst ti kalkuner og 50 kg skinke for at mætte de mange munde!

"Zanger-landsbyen"

Efter snart 60 år sammen og nu 100 børnebørn og oldebørn kan de efterhånden ”starte deres egen by” joker de. Da Leo bliver spurgt til sin store familie, kalder han det en velsignelse fra Gud. Man tror måske, at de vil synes det er for mange, men Ruth siger, at der altid er plads til én mere.

Inden børnebørnene kom, bød de velkommen til 12 børn mellem 1956 og 1984. Da deres yngste søn Joe blev født, havde de allerede ti børnebørn!

Familiens sekretær

For at holde styr på alle familiemedlemmer, og hvad der følger med, meldte et af deres børn, Donna, sig til jobbet. Hun har styr på alle vigtige familiedatoer og oplysninger såsom fødselsdage, bryllupper, telefonnumre og adresser. 

Donna elsker for det meste sit ’job’ som familiens uofficielle sekretær. Der er mange ting at holde styr på, men hun fortsætter for familiens skyld. Det er også hende som er ansvarlig for at invitere alle til begivenheder, da hun jo har alles numre.

Dem der gifter sig ind i familien, har haft noget af en udfordring med at huske alle navnene. Men det har samtidig været en god oplevelse, selvom det tager tid.