Dreng tager sin bedstemor med til hendes første bal: Årsagen er rørende

Udland

19/01/2023

Foto: facebook.com/DailyMail | youtube.com/Inside
Foto: facebook.com/DailyMail | youtube.com/Inside

Skrevet af Charlotte Friis

Mens hans venner dansede med jævnaldrende piger, holdt Stephen Vigil sin 92-årige bedstemor i hånden. Drengen havde nemlig valgt at tage sin bedstemor med til hendes allerførste bal af en meget rørende årsag.

Bedstemoren fik dårlige nyheder

Da Julia Jarman i februar 2017 fik konstateret kræft i bugspytkirtlen, gav lægerne hende kun et halvt år at leve i. Julias familie var knust, og især tog hendes barnebarn, den 17-årige Stephen, det hårdt, da de to var bedste venner.

Hurtigt udklækkede den 17-årige og hans søster dog en plan, der skulle gøre Julias sidste tid uforglemmelig.

Da Stephen havde fået nyheden om Julias diagnose, tog han hende derfor med til Florida i en uge, hvor de spiste frokost sammen hver dag og besøgte forskellige familiemedlemmers grave.

Stephen havde dog mere i ærmet, da søsteren havde forslået, at han inviterede hende med til hans afsluttende skolebal, det man i USA kalder prom. Julia havde aldrig været til et bal, og derfor ville Stephen give hende den oplevelse, inden hun døde

Inviterede sin bedstemor

Mens de andre drenge inviterede piger på deres egen alder, inviterede Stephen altså sin bedstemor på 92. Inden det kunne komme i stand, var han dog nødt til at spørge skolen om lov, da skolen havde en regel om, at deltagerne skulle være under 20 år.

Stephen var derfor usikker på, om det kunne lade sig gøre. Til Stephens overraskelse gav skolens rektor ham lov, og derfor var der kun tilbage at spørge Julia, om hun havde lyst til at tage med.

Julia sagde ja med det samme og tilbage var derfor bare at vente på den store dag – som ovenikøbet fandt sted dagen før hendes fødselsdag.

Stephen udtalte efterfølgende, at han ikke var sikker på, hvordan hans klassekammerater ville tage situationen, men alle tog godt imod dem, og Julia selv sagde også efterfølgende, at aftenen havde været ”vidunderlig”.