103-årig tager springet: Sætter verdensrekord som ældste tandemhopper

Foto: Facebook @DarleyAdare
Foto: Facebook @DarleyAdare

Skrevet af Emil B.

Det er nok ikke mange 103-årige, som har energien til at på sådan en udflugt og springe fra et fly i sådan en højde. Anderledes er det for denne bedstemor, der beslutter sig for at hun vil have krydset en vigtig ting af på sin bucketlist.

Sen begynder med eventyrsport

De fleste begynder tidligt med at dyrke sportgrene, der får adrenalinen til at pumpe. Men ikke denne her dame.

Hun begyndte lige før sin 90 års fødselsdag med at dyrke sådan en type sport. Og hun har ikke set sig tilbage. For efter det første udspring har hun dyrket sin passion for luftens sportsgrene og har både fløjet luftballon, paragliding og meget mere.

Besluttede sig for at sætte verdensrekord

I 2020 prøvede Larsson så at springe i faldskærm, og mens hun fløj deroppe tog hun så beslutningen: hun ville være den ældste i verden til at lave et tandemspring.

Hun kontaktede derfor Guinness World Record og bad dem komme hen til der, hvor hun foretog springet - og det sagde de gladeligt ja til.

Den seneste verdensrekordholder var 103 år og 129 dage, mens Larsson selv var 103 år og 259 dage.

D. 29. maj 2022 fløj hun så op i flyet - klar til at slå rekorden. Hun huskede det som en solrig dag med ingen skyer, perfekt til at springe ud. Om den dag sagde hun: "Sommeren giver fornyede kræfter"

Og mange nyhedsmedier kom for at overvære det og en tog en video.

Hendes livs dag

I videoen ser vi den glade dame flyve op i luften. Hele hendes ansigt lyser op i en kæmpe grimasse over den forestående rekord.

I næste klip ser vi hende flyve ned i faldskærmen. Hun lander sikkert og blødt på græsset og bliver spændt ud.

Og kort tid efter fortæller hun om oplevelsen: "Det var en vidunderlig oplevelse. Jeg har længe tænkt over at gøre det."