P-firma opkræver 800 kroner for 20 minutters parkering: Pensionist tager genial hævn og ler sidst

Udland

11/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Han ville ikke finde sig i parkeringsfirmaets urimelige krav.

En rasende pensionist siger, at et parkeringsfirma forsøgte at opkræve ham 100 £ (800 kroner) for at parkere i 20 minutter - men han har fået det sidste grin efter at have truffet drastiske foranstaltninger.

Det skriver The Sun

Den 85-årige pensionerede Stanley Luckhurst, fra Gerrards Cross i Buckinghamshire, betalte £1,60 (13 kroner) for at efterlade sin Citroen Berlingo på en parkeringsplads i Uxbridge, det vestlige London.

800 kroner for 20 minutter

Men Stanley parkerede fejlagtigt på en reserveret plads - og skød skylden på den dårlige belysning i den underjordiske parkeringskælder.

Han sagde: "Det var så mørkt, at man ikke kunne se en pølse, endsige et parkeringsskilt."

Operatøren af ​​parkeringspladsen gav Stanley en parkeringsbøde på 100 pund (800 kroner) - og krævede derefter yderligere 70 pund (600 kroner) i "inkassoomkostninger", da han nægtede at betale.

Stanley bemærkede, at et billede af hans nummerplade, der var inkluderet i straffemeddelelsen, brugte blitz, hvilket beviste, at skiltene var svære at se.

Retten var enig

Da Excel Parkering anlagde en sag mod ham ved den kongelige domstol, påpegede han den afslørende detalje.

Distriktsdommer McCloskey brugte blot et par minutter på at afvise Excels krav på 255 £ (2.197 kroner) - og overrakte dem i stedet en regning på 306 £ (2.637 kroner) til at dække Stanleys sagsomkostninger.

Stanley sagde: "Jeg ærgrer mig stærkt over, hvordan Excel forsøgte at forvandle et parkeringsgebyr på 13 kroner til en bøde på 800 kroner og i sidste ende til et krav på 2197 kroner. Lovligt eller ej, det grænser til afpresning. Lad os håbe, at regeringens foreslåede nye parkeringskodeks vil løse disse mangler."

Pensionisten stillede op til et festligt billede uden for Royal Courts of Justice efter hans sejr.