Datter holder mor, imens sønnen slår - og det redder moderens liv

Udland

26/07/2023

Foto: Screenshot, @rachelpoole1 / TikTok
Foto: Screenshot, @rachelpoole1 / TikTok

Skrevet af Magnus Møller

Som om hverdagen med børn ikke allerede var travl nok, kæmper Rachel Poole fra Virginia hver dag mod en usynlig fjende, der til enhver tid kan slå til og lurer i hendes krop.

I marts 2022 ændrede livet sig brat for den amerikanske kvinde Rachel Poole. Lægerne diagnosticerede hende nemlig med en funktionel neurologisk lidelse (FNL).

FNL er ikke en skade på nervesystemet, men ifølge det tyske hjernefond refererer det til en "fejltolkning af informationsbehandlingen i hjernen".

Ved FNL er der en bred vifte af symptomer, der kan variere fra person til person. Hos Rachel Poole manifesterer sygdommen sig især gennem voldsomme anfald, hvor moderen til to pludselig mister kontrollen over sin krop og virker næsten bevidstløs.

Hendes familie ved nu, hvordan de skal håndtere virkningerne af den funktionelle neurologiske lidelse hos Rachel. Alligevel er det overraskende at se, hvor afslappede især hendes børn er i disse situationer.

Banker løs på mors mave

På Instagram og TikTok er kvinden fra Virginia meget åben om sin sygdom og viser i adskillige videoer, hvordan et anfald kan se ud.

I et af hendes klip ser man først en helt almindelig scene fra en families hverdag: Rachels børn, Isabella og Justin, sidder ved spisebordet under et måltid, mens deres mor står og laver mad i køkkenet.

Så sker det: Rachel får et anfald og risikerer at falde om.

Da hendes opmærksomme datter bemærker den pludselige stilhed og vender sig om, ser hun sin mor vandre rundt i rummet i en fraværende tilstand. Straks springer pigen op og støtter Rachel bagfra.

Rachels mand, der sidder i kørestol, kunne følge med i scenen via et overvågningskamera og giver sine børn instruktioner gennem en taleenhed om, hvad de skal gøre som det næste.

Sønnen Justin slår modigt sin mor i maven for at hjælpe hende med at komme til bevidsthed igen. Men det er først et kraftigt slag fra Isabella, der får Rachel, der nu er sunket til jorden, tilbage.

Og så, som om intet var sket, går børnene tilbage til bordet for at fortsætte med at spise. Deres mors sygdom er nu bare en del af deres hverdag.

"Jeg behøver aldrig bekymre mig," siger Rachel stolt. "De står bag mig. Bogstaveligt talt."

TikTok-video viser anfaldet hos moderen til to.