Mor og søn tiltalt: 20-årig kvinde døde af at spise tiramisu

Udland

05/04/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Hun nåede kun at tage to skefulde.

En 20-årig kvinde med en alvorlig mælkeallergi døde i februar sidste år i Italien efter at have spist en lille mængde tiramisu annonceret som vegansk.

Nu er virksomheden, der producerer desserten, kaldet "Tiramisun", anklget for medvirken til manddrab.

Anklagerne går på, at den livsendende dessert indeholdt mascarpone - en italiensk flødeost - selvom den altså var annonceret som vegansk.

Det skriver det italienske medie Il Giorno.

Mor og søn tiltalt

Ifølge det italienske medie er Giovanna Anoia og hendes søn Giuseppe Loiero, cheferne for det familiedrevne GLG srl-selskab, der producerede den dødbringende tiramisu, nu overfor en retssag i Milano for ansvaret for kvindens død.

Den 20-årige kvinde, Anna Bellisario, bestilte tiramisuen under et måltid på en fastfoodrestaurant i Milano med sin kæreste den 26. januar 2023, ifølge Il Messaggero, en anden italiensk avis.

Avisen skriver videre, at Bellisarios kæreste fortæller, at kvinden bad om forsikring om, at desserten var fri for allergener og bad om at inspicere etiketten, før hun spiste.

Efter to skefulde begyndte hun at hoste og skyndte sig ud på toilettet for at få sig selv til at kaste op. Da hun ikke var i stand til det, tog hun kortison og anti-astma medicin.

Bellisario besvimede derefter og faldt i koma i 10 dage, og døde derefter den 5. februar 2023 ifølge avisen.

Allerede udelukket fra at drive forretning

Anklagere i Milano tiltalte virksomhedens chefer i sidste uge efter en kendelse fra en undersøgelsesdommer i januar, der udelukkede moderen og sønnen fra at drive forretning i et år.

Anklagen går helt præcist på, at virksomheden tilbereder veganske og ikke-veganske produkter i den samme facilitet "på samme tid og på samme bord."

Det forlyder også, at medarbejderne manglede tilstrækkelig uddannelse.

Efterforskere fandt ud af, at desserten indeholdt betydelige mængder mælkeprotein, fordi mascarpone blev brugt som ingrediens.