Konvoj ramt af israelsk luftangreb: 7 nødhjælpsmedarbejdere dræbt

Udland

02/04/2024

Luftangreb i Gaza i oktober. Foto: Shutterstock
Luftangreb i Gaza i oktober. Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Fire af de dræbte var fra Polen, Australien, Storbritannien og USA.

Nødhjælpsorganisationen World Central Kitchen bekræfter, at syv medlemmer af deres hold i Gaza er blevet dræbt i, hvad der formodes at være et israelsk luftangreb.

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

WCK-holdet rejste i en dekonfliktzone i to pansrede biler mærket med WCK-logoet og et køretøj med blød top.

På trods af koordinering af bevægelser med IDF (det israelske militær) blev konvojen ramt, da den forlod Deir al-Balah-lageret, hvor holdet havde losset mere end 100 tons humanitær fødevarehjælp bragt til Gaza på den maritime rute.

"Dette er ikke kun et angreb mod WCK, dette er et angreb på humanitære organisationer, der dukker op i de mest forfærdelige situationer, hvor mad bliver brugt som et krigsvåben. Dette er utilgiveligt,” siger World Central Kitchens CEO Erin Gore.

De syv dræbte er fra Australien, Polen, Storbritannien, dobbelt statsborger i USA og Canada og Palæstina.

Australien kræver svar

Den australske premierminister, Anthony Albanese, bekræfter, at der er en australier blandt de dræbte.

"Nødhjælps- og humanitære arbejdere for ikke at sige alle uskyldige civile skal have beskyttelse," lyder det fra premierministeren på et pressemøde, efter dødsfaldet var blevet bekræftet.

Premierministeren fortæller videre, at den australske regering kræver, at der bliver placeret et entydigt ansvar for tragedien, ligesom han også fortæller, at han har været i kontakt med den israelske regering og den israelske ambassadør for at få svar på, hvor ansvaret ligger.

IDF meddeler, at man "udfører en dybdegående undersøgelse på højeste niveau for at forstå omstændighederne omkring denne tragiske hændelse."

World Central Kitchen sætter straks vores aktiviteter på pause i regionen.