Mands besøg på hospital udløser evakuering: Puttede en granat op i bagdelen

Udland

28/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Charlotte Friis

Lørdag d. 17. december måtte et hospital i Toulon evakueres pga. et besøg fra en 88-årig mand. Årsagen var lettere prekær.

Evakuering udløst af prekær årsag

Lørdag d. 17. december opstod der en nødsituation på et hospital i den franske havneby Toulon, da en 88-årig mand mødte op for at få fjernet en granat fra første verdenskrig fra anus. Manden havde puttet granaten, der var tyve centimeter lang og fem centimeter bred, op i anus og kunne nu ikke selv få den ud igen.

Før personalet på hospitalet kunne hjælpe manden, måtte de dog evakuere dele af hospitalet, da de frygtede, at granaten kunne gå af. Det betød bl.a., at de måtte omdirigere ambulancer til andre hospitaler, ligesom de blev nødt til at indstille alle andre behandlinger. Ved tvivlstilfælde tager man iflg. hospitalet nemlig alle forholdsregler, og derfor blev dele af hospitalets drift altså indstillet.

Da bomeksperter lidt senere undersøgte granaten, konstaterede de dog, at der kun var ringe chance for, at den ville gå af, da granaten var et samleobjekt fra første verdenskrig. Sådanne granater er meget populære hos visse samlere og udgør kun en minimal risiko.

 

Måtte opereres ud

Da det var blevet konstateret, at granaten højst sandsynligt ikke var farlig, kunne man så behandle manden, der endte på operationsbordet, hvor man opererede granaten ud.

Indgrebet gik som planlagt, og manden er nu ved at komme sig uden mén.

Årsagen til mandens handling udsprang øjensynligt af et seksuelt behov.

Hospitalet har efterfølgende udtalt til det lokale dagblad Var-Matin, at de er vant til at finde forskellige objekter i folks endetarme, det inkluderer bl.a. en dåse barbercreme, et æble og en mango. En granat fra første verdenskrig er de dog aldrig stødt på før, og den tager muligvis prisen som noget af det mærkeligste, de endnu er stødt på.