Ville sprænge sig selv i luften i Svendborg - nu er han løsladt

112

11/11/2022

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Skrevet af J. Bøgen

Bombetruslen førte til masser af togaflysninger.

Svendborg dannede torsdag ramme om dramatik af den helt store slags.

En bombetrussel betød nemlig, at politiet afspærrede et større område, som blandt andet førte til talrige aflysninger af tog på Svendborgbanen.

Truslen viste sig at komme fra en 46-årig mand, der truede med at sprænge sig selv og sin bil i luften på et parkeringsområde ved Ryttervej.

Fredag oplyser Fyns Politi dog, at den 46-årige mand ikke vil blive fremstillet i grundlovsforhør og derfor bliver løsladt.

Efterforskningen har nemlig ifølge politiet vist, at den 46-årige mand ikke havde til hensigt at skade andre end sig selv.

Det skriver Presse-fotos.dk.

"Der er tale om en dybt tragisk hændelse, hvor den 46-årige mand var kommet i en situation, hvor han ikke kunne se nogen udveje. Vores efterforskning har vist, at han ikke med sine handlinger havde til hensigt at bringe andre menneskers liv i fare. På baggrund af den samlede efterforskning har anklagemyndigheden vurderet, at der ikke et juridisk grundlag for at fremstille ham i et grundlovsforhør," siger politiinspektør Christian Rasmussen fra Fyns Politi ifølge presse-fotos.dk.

Fyns Politi fik anmeldelsen torsdag morgen klokken 07.43. Herefter blev en stor politiaktion iværksat og et større område omkring parkeringspladsen blev spærret af. Den nærliggende SG Hal blev også delvist evakueret.

Aktionen varede i hele ni timer, helt præcist til kl. 16.41 torsdag, da der skete en mindre eksplosion i bilen. Det var den 46-årige mand selv, der stod bag eksplosionen, og han kom efterfølgende ud af bilen og blev anholdt.

Manden fik lettere skader ved eksplosionen.

Efterfølgende brændte bilen ud i løbet af aftenen, og det betyder, at Fyns Politi endnu ikke har haft mulighed for at finde ud af, hvad den 46-årige mand havde i bilen.

Foto: Presse-fotos.dk

Foto: Presse-fotos.dk