Mand ude på flyvetur må nødlande for at redde kvinde fra at drunke

Udland

09/11/2022

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Skrevet af Kathrine Frich

Manden ville bare se nærmere på nogle krokodiller, da han så den nødstedte kvinde

En dramatisk Instagram-video viser, hvordan en mand, der paraglidede over en kanal i Florida opdagede og reddede en kvinde, der var styrtet i vandet sammen med sin bil.

Det skriver Bestlife

Hændelsen skete den 30. oktober. Den lokale ejendomsmægler Cristiano Piquet og en ven fløj med paragliderne for at tjekke en ejendom ud før de skulle i kirke. Under deres flyvning så Piquet en kvinde i kanalen sammen med en synkende bil. Videoen viser kvinden, der skriger på hjælp. "Åh gud, jeg faldt med min bil herned," siger hun.

Piquet fløj med en paramotor, en personlig flyvemaskine bestående af en paraglider og en motordrevet propel fastspændt til piloten og iført et GoPro-kamera. Han så en alligator, der plaskede i en kanal og fløj nærmere for at se.

"Jeg vender mig om for at få et bedre skud med min GoPro, og jeg ser en bil i kanalen, i den samme kanal," fortalte han og fortsatte: "og da jeg fløj tættere på bilen, så jeg nogen inde i bilen der råber om hjælp."

Måtte nødlande

Piquet lavede en vanskelig landing – der var elledninger i området – og efter at have koblet faldskærmen og propellen fra kroppen løb han over til kvinden. Samtidig fik han øje på en nabo på den anden side af kanalen og tilkaldte hans hjælp.

"Vi kastede et reb til hende, og hun kom op igen." sagde Piquet og fortsatte: "Alt skete så hurtigt, og efter vi havde fået hende i sikkerhed, ringede vi 911."

I videoen ses kvinden kramme sin redningsmand. Da redningsfolkene kom, tog de kvinden til hospitalet. Hun har fået et par ikke-livstruende skader. 

Kæmpede for at holde hovedet oven vande

Piquet fortalte Miami Herald, at han med glæde gik glip af sin planlagte kirketur for at hjælpe den nødstedte kvinde.

"Af en eller anden grund var jeg på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt," sagde han. Selvom hans kamera fangede hændelsen, mens den skete, havde han ikke hele historien. 

Tirsdag fortalte Marcia Fuste, 64, til NBC Miami, at hun var taknemmelig for at være i live efter at have kørt sin bil ned i kanalen og brugt flere timer på at kæmpe for at holde hovedet oven vande.

Fuste sagde, at hun var udmattet efter en tur, hun havde taget til Fort Lauderdale tidligere på dagen, og hun var ikke klar over, at hun missede et sving, før hun var "midt i ingenting."

Hun ramte en grusvej, som hun håbede ville føre til en asfalteret gade. I stedet førte den til kanalen.

"Der var en stor kanal, og jeg gled lige ned i den. Gudskelov var vinduet åbent på min side, og jeg kravlede ud, virkelig hurtigt," sagde Fuste. Hun sagde, at hun kæmpede for at holde hovedet oven vande, indtil Piquet fandt hende.