Mand overværede hustrus fødsel: Så sagsøgte han hospitalet for 5 milliarder

Udland

22/09/2023

Foto: Channel 3 Australia
Foto: Channel 3 Australia

Skrevet af Emil B.

Anil Koppula forsøgte at sagsøge et hospital i Melbourne for mere end 500 millioner pund, fordi han hævdede, at det at være vidne til proceduren "forårsagede en psykotisk sygdom".

Ifølge Business Insider forsøgte Anil Koppula at sagsøge Royal Women's Hospital for at have ladet ham se sin hustru føde ved kejsersnit i 2018.

Han forsøgte uden succes at sagssøge om 1 milliard australske dollars, hvilket svarer til omkring 643 millioner dollars, viser en dom i søgsmålet, der blev indgivet i Victoria's højesteret i Melbourne sidste uge.

Kejsersnittet var i sidste ende en succes, men manden sagde i søgsmålet, at hospitalet ikke opfyldte sin pligt til at passe på ham ved at lade ham se operationen.

Han sagde, at hospitalet "opmuntrede" eller "tillod" ham at se operationen, og at det at se sin hustrus organer og blod forårsagede ham psykisk skade ifølge søgsmålet.

Et kejsersnit er en almindelig operation, hvor en kirurg leverer en baby "gennem et snit lavet i din mave og livmoder", ifølge det britiske National Health Service.

Den kirurgiske procedure udføres ofte, når en anden procedure er farlig eller vanskelig og udgør en risiko for moderen eller babyen.

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention blev 32,1% af alle babyfødsler i USA i 2021 udført ved kejsersnit.

Koppula indgav søgsmålet flere år efter operationen og hævdede, at det førte til begyndelsen af en "psykotisk sygdom", der førte til en "sammenbrud af hans ægteskab", fremgår det af dommen.

Koppula valgte at repræsentere sig selv i retten, hvor dommeren James Gorton afviste søgsmålet og betegnede kravet som et "misbrug af processen".

Retssagens forløb omfattede en medicinsk undersøgelse af Koppula, hvor panelet konkluderede, at graden af psykiatrisk funktionsnedsættelse ikke "opfyldte tærskelniveauet", ifølge dommen.

Søgsmål, der søger erstatning for ikke-økonomiske tab, såsom dette, kræver, at en skade er "betydelig", fremgår det af dommen med henvisning til australsk lovgivning.

Hvad angår det medicinske panels konklusion, sagde Koppula, at han var uenig i den, selv om dommen sagde, at han ikke var i stand til at "rejse tvivl om dens korrekthed".

Sagen blev afvist den 12. september.