Elon Musk vil sagsøge Meta: Har Mark Zuckerberg stjålet koncept?

Kendte

08/07/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

Kun en dag efter lanceringen af Metas nye populære sociale medie, Threads, truer Twitter med at sagsøge virksomheden. Ifølge Elon Musk har Mark Zuckerberg krænket Twitters "intellektuelle ejendomsrettigheder" og har tyvstjålet Twitters koncept.

Ifølge den britiske avis The Guardian er flere advokater allerede blevet involveret i en sag, der kan blive et rigtigt dyrt slagsmål mellem de to tech-giganter.

Elon Musk har via sit juridiske team sendt et brev til Zuckerberg, hvor der påtales, at Twitter har "alvorlige bekymringer om, at Meta [...] har været involveret i systematisk, forsætlig og ulovlig misbrug af forretningshemmeligheder og anden intellektuel ejendom fra Twitter."

Det populære sociale medie med de korte beskeder vil håndhæve deres rettigheder og ser Threads-appen som en "overtrædelse af stats- og føderale love samt de pågældende forpligtelser fra tidligere medarbejdere over for Twitter."

Udviklerteamet bag Threads skulle angiveligt have inkluderet tidligere Twitter-medarbejdere, der efter Musks overbevisning har ladet deres viden om virksomheden flyde ind i Metas nye app, der er påfaldende lig Twitter.

Meta har derimod understreget via mediet Threads, at anklagen om kopiering ikke er sand, og at ingen i teamet tidligere har arbejdet hos Twitter.

Som reaktion på den offentliggjorte konflikt tweetede Elon Musk: "Konkurrence er fint, bedrag er ikke."

Derudover kaldte han Mark Zuckerberg offentligt for sin rival.