Kvinde udlejede lejlighed til studerende: Kort tid efter fortrød hun sin beslutning

Udland

27/5/23 | 05:38

Skrevet af Magnus Møller

Mange mennesker anser udlejning som en sag, der næsten klarer sig selv. Men en ejer af en lejlighed opdagede for nylig, at det ikke er helt så nemt.

Nogle gange er det virkelig svært at tro på, hvad lejere kan finde på, mens de bor til leje.

Denne ejer beskriver i sit indlæg på Facebook, hvad hun oplevede, da hendes lejere skulle fraflytte deres lejede lejlighed.

Til hendes overraskelse lignede lejligheden overhovedet ikke den lejlighed, som hun havde overleveret til lejerne. Hun besluttede sig derfor for at advare andre mod lignende situationer og rådede kommende udlejere til at undersøge enhver ny lejer grundigt, inden de underskriver en lejekontrakt.

I dette tilfælde havde tre studerende lejet en lejlighed i et år. I løbet af det år havde de behandlet stedet som en skraldespand. Og derfor endte den med at være fuldstændig ødelagt.

Så selvom det kan virke som en nem måde at tjene ekstra penge på, så kan det i sidste ende blive en stor udfordring for udlejeren. Ansvaret for lejlighedens tilstand, vedligeholdelse og kontakt med lejere er bare nogle af de mange forpligtelser, der følger med at udleje en lejlighed.

Det som denne udlejer oplevede, kan nok få nogle mennesker til at tænke sig om to gange, før de lejer deres lejlighed ud.

De tre studerende, som hun havde lejet ud til, havde ikke umiddelbart skabt nogle problemer. Hun havde udlejet lejligheden i 25 år, og indtil denne gruppe af studerende, havde der aldrig været problemer.

Da hun endelig fik nøglerne og kunne tjekke sin lejlighed for muligvis at renovere nogle småting, før en anden lejer skulle flyttet ind, fik hun et chok.

Der var ikke et værelse i lejligheden, der ikke var udsat for hærværk på en eller anden måde. Alle døre var hullede, tallerkenerne lå overalt, fliserne på gulvet var ødelagte, og i det hele taget fandt man næsten intet, der kunne reddes.

"Jeg vil advare mod disse lejere, især dem, der for nylig har lejet en lejlighed til dem," skriver ejeren i et af sine opslag på Facebook.

Samtidig påpeger hun, at disse unge gentagne gange truer hende, fordi hun offentligt bagtaler dem på denne måde.

Billederne, hun har lagt på internettet, taler dog tydeligt sit eget sprog.

Udlejeren besluttede derfor at tage sagen for retten.