Kvinde opfordrer kommende mødre: Giv dit barn dit eget efternavn i stedet for farens

Udland

21/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hun undrer sig over hvorfor farens navn er mere vigtigt når kvinden har båret barnet og født det.

En kvinde har sat gang i en debat efter at have opfordret gravide kvinder til at give deres babyer deres eget efternavn i stedet for deres fædre.

Det skriver Daily Star

Dr. Charlotte Proudman, 33, fra London, opfordrede vordende mødre til at give deres eget familienavn til deres børn i stedet for at følge traditionen ved at bruge faderens.

Giv barnet dit efternavn

Hun skrev på X (tidligere Twitter) fredag ​​(11. august) og erklærede:

"En besked til gravide kvinder - giv venligst barnet dit efternavn. Du bar en baby i 9 måneder, fødte og vil være ansvarlig for det barn resten af ​​dit liv."

Hun afsluttede indlægget med at skrive:

"Når du registrerer babyen, spørg dig selv: Hvorfor er faderens efternavn vigtigere end dit?"

Tweetet er siden gået viralt - og er blevet set mere end 60.000 gange.

Nogle er begejstrede

Og det har vakt en reaktion, hvor folk deler deres egne tanker om sagen.

En kvinde svarede:

"Mhm. Interessant. Fuldstændig traumatisk situation for evigt rodfæstet i mit hjerte og sind - den dag, jeg var i retsbygningen og forsøgte at få mit pigenavn tilbage, også. Tvunget til at gå fra gulv-til-gulv og rum-til-rum grædende. Stor kamp for at få mit navn tilbage."

En anden mor var enig med Proudman, og de brugte eksemplet med at rejse til udlandet til at forklare, hvorfor det er praktisk for børn at have samme navn som deres mor, især hvis forældrene er ugifte.

Hun skrev: "Jeg gjorde dette! Hvis mine babyers far og jeg bliver gift, vil vi revurdere, men jeg regnede med, at jeg var mere tilbøjelig til at tage dem med til udlandet alene, og hans efternavn burde ikke være standard. Selv min 2-årige forstår, at han har mit efternavn, men en dag kan han have fars, og det generer ham ikke."

"Min har begge dele," sagde en anden forælder i kommentarerne. "Og jeg er helt okay med, at de vælger at bruge det ene eller begge. Eller hvis de vil vælge et helt nyt, har jeg det også fint med det. Så længe de ved, at det er op til dem, og de ikke bare skal gøre, hvad andre vil eller forventer."

Andre knapt så begejstrede

Men ikke alle var enige med Proudman, som en gift kvinde sagde:

"Jeg var glad for mit pigenavn, og glad for at kunne kalde det sådan, er også glad for mit gifte efternavn, som vi også gav vores børn. Jeg er også glad for at træffe mine egne beslutninger i stedet for at få nogen til at fortælle mig, hvad jeg burde blive stødt over."

En anden X-bruger sagde: “Modargument: hvorfor er barnets morfars efternavn vigtigere end barnets fars?"

En tredje irriteret X-bruger svarede: “En besked til dig. Lad være med at diktere til folk. Fortaler for rettigheder og valg. Det er, hvad kvinder fortjener. Valgmuligheder baseret på deres værdier og ønsker."

Mens en fjerde tilføjede: "Fædre er også ansvarlige for deres børn resten af ​​deres liv." En anden kimede ind og sagde: "Pointen er at få faderen til at føle sig ansvarlig for barnet."