Hun kunne aldrig huske forskellen på højre eller venstre: Så tog hun et drastisk skridt

Udland

09/3/23 | 06:30

Foto: @eizamurphy/TikTok
Foto: @eizamurphy/TikTok

Skrevet af Jens Asbjørn Bøgen

Gad vide, om det bliver en populær løsning.

Hvis man dagligt har problemer med at huske noget bestemt, er gode råd dyre, når det kommer til en løsning.

Men en kvinde har fundet en permanent løsning på sit problem.

TikTok-brugeren @eizamurphy har nemlig lagt en video op på det sociale medie, hvor hendes søster er ved at blive tatoveret. Det er der i sig selv ikke noget odiøst i, men tatoveringerne skal løse et problem, søsteren har problemer med hver eneste dag.

Hun kan ikke kende forskel på højre og venstre, så nu har hun fået svaret tatoveret på sine hænder, så hun kan få en hjælpende hånd (ja, dårlig joke ...), når problemet opstår.

Videoen blev lagt op for få dage siden og har allerede fået vanvittige 8,9 millioner visninger - og med 11,3 tusinde kommentarer er det tydeligt, at en stor del af TikToks brugere har en holdning til kvindens løsning på sit højre/venstre-problem.

Artiklen fortsætter under opslaget.

Det lyder måske som en ekstrem løsning på problemet med at kende forskel på højre og venstre, men faktisk viser forskning, at netop kvinder oftere oplever problemer med at kende forskel på højre og venstre.

Gerard Gormley, der er Senior Academic General Practitioner ved the School of Medicine, Dentistry and Biomedical Sciences, Queen's University Belfast, har fortalt mediet The Independent, at de faktisk har forsket i, hvorfor nogle mennesker har problemer med netop det problem - for det er ikke en ukendt hindring i hverdagen.

Han forklarer til mediet, at de lavede et forsøg med medicinstuderende, hvor de nåede frem til, at udfordringen med at kende forskel sandsynligvis skyldes forstyrrelser omkring en - og det behøver ikke være noget markant.

Selv da de studerende blev udsat for en helt almindelig baggrundsstøj, fik de studerende hurtigt meget sværere ved at kende forskel på højre og venstre.

Han fortæller desuden, at det typisk var ældre og/eller kvindelige studerende, der havde størst udfordringer, når de blev udsat for forstyrrelser.