Har Putin fået kræft? Oplysninger styrker rygtet om dødelig sygdom

Udland

10/09/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Emil B.

Vladimir Putins helbred har været genstand for spekulation i lang tid, og mange mistænker, at hans rystende hænder, tics og oppustethed kunne indikere kræft eller Parkinsons.

Spekulation omkring den russiske lederes dårlige helbred begyndte, da kritikere bemærkede, at hans hænder og knæ rystede, at han så oppustet ud og havde ufrivillige bevægelser. I en alder af 70 er det ikke usandsynligt, at diktatoren kan have nogle medicinske problemer, selvom sandheden om Putins helbred er blevet holdt hemmelig af embedsmænd, der håber at opretholde billedet af tyrannens absolutte magt.

Her er de vigtigste tegn på, at Putin måske ikke er så sund, som hans håndlangere påstår, og hvilke tilstande han måske lider af.

Lækkede dokumenter

Dokumenter, som The Sun så i november 2022, hævdede, at den russiske leder led af Parkinsons og prostatakræft og måske også modtog behandling for kræft i bugspytkirtlen:

"Jeg kan bekræfte, at han har fået diagnosticeret Parkinsons i et tidligt stadium, men det skrider allerede. Denne kendsgerning vil blive benægtet på enhver tænkelig måde og skjult. Putin bliver regelmæssigt fyldt med alle mulige stærke steroider og innovative smertestillende injektioner for at stoppe spredningen af ​​bugspytkirtelkræft, som han for nylig fik diagnosticeret."

Og ikke nok med det, så "i hans nærmeste kreds går der rygter om, at Putin udover bugspytkirtelkræft, som langsomt spreder sig, også har prostatakræft."

Trappefald

I december 2022 skulle Putin angiveligt være faldet ned ad en trappe på sin Kreml-bolig, inden han ufrivilligt besørgede sig selv.

Det pinlige øjeblik, som blev rapporteret af lokale medier i Rusland, så flere bodyguards derefter hjælpe den syge krigsherre til en sofa for at komme sig efter episoden.

Personlige læger kom for at hjælpe ham og fandt ud af, at han havde slået sit haleben, og angiveligt opdagede de, at han havde "kræft i mave-tarmkanalen", rapporterede Telegram-kanalen General SVR på det tidspunkt.

I en lignende episode sidste september blev den "skrøbelige" leder set læne sig op ad den tyrkiske leder Recep Tayyip Erdogan for at få støtte under et topmøde om handelsaftaler.

En anden bekymrende hændelse så diktatoren halte, da han forsøgte at lægge blomster til Ruslands national enhedsdag i november sidste år.

Præsidenten så stiv ud, da han præsenterede buketten ved foden af en monument for to helte fra det 17. århundrede på Moskvas Røde Plads efter at have haft besvær med at komme ud af en limousine.