Forfærdede forældre trækker datter ud af børnehaven på grund af 'erotisk' billede i børnebog

Udland

22/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af J. Bøgen

Will og Maria Taylor blev chokerede over billedet i bogen "Bedstefars Stolthed"

Et forfærdet par har fjernet deres barn fra en børnehave, fordi de mente, at hun blev udsat for seksualiseret indhold i form af billeder i en børnebog.

Will og Maria Taylor fra Hull fortæller, at de tog deres datter ud af børnehaven fordi, at de var utilfredse med personalets reaktion. Skridtet blev taget, på trods af at en medarbejder tidligere havde tjekket med Maria for at se, om hun var tilfreds med indholdet i bogen "Bedstefars Stolthed".

I første omgang lagde moren ikke mærke til billederne, men efter at en anden forælder gjorde opmærksom på indholdet, besluttede parret at tage sagen op med børnehavens personale.

Men eftersom personalets reaktion ikke huede forældreparret, besluttede de at tage deres fireårige datter ud af børnehaven, skriver Mirror.

Læderremme med nitter

Bogen "Bedstefars Stolthed," er skrevet og illustreret af Harry Woodgate. Bogen inkluderer en afbildning af to mænd, der kysser under en pride-parade, iført sort læderudstyr. Forlaget har sagt, at det er en "trofast repræsentation af Pride-festlighederne," men billedet har skabt kontrovers blandt nogle online grupper, rapporterer Hull Live.

Will fortæller: "Vi identificerede to billeder af mænd, der er delvist nøgne iført læder bondage-udstyr. Den ene bærer en skridtbeskytter af læder tæt omkring skridtet sammen med seler, der løber ned ad lårene. Han har også et halsbånd med nitter omkring halsen og knæhøje støvler.

Begge har forskellige læderremme omkring deres kroppe med påsatte nitter.

Den primære og mest umiddelbare bekymring er, at børn er blevet eksponeret for mindst to seksuelle eller erotiske billeder af en mand iført, hvad der kun rimeligvis kan beskrives som 'bondage/fetish/BDSM'-udstyr."

Den bekymrede far Will fortæller: "Da vi gik til børnehaven for at rejse bekymringer om bogen, forventede vi ærligt talt, at personalet øjeblikkeligt ville undskylde, og at det ville være enden på sagen."

Men ansvarspersonen for beskyttelse af børn begyndte at forsvare billederne.

Børnene ville ikke forstå det erotiske

Will fortæller, at ansvarspersonen argumenterede for, at børnene ikke ville forstå eller opfatte erotiske eller seksuelle billeder. Personalet hævdede, at billedet blot fremstillede 'udklædning' og ikke ville blive opfattet som erotisk af et barn, da børn ikke har nogen idé om, hvad 'erotisk' er.

"De var uenige i vores vurdering af, at billederne er erotiske, og erklærede: 'det er bare jeres mening'. Men dette var ingen undskyldning i vores øjne. At ville diskutere med os om karakteren af disse seksuelle billeder skadede hurtigt den tillid, vi havde til børnehavens team. På dette tidspunkt var jeg bekymret og tog vores datter ud af børnehaven."

Will argumenterer for, at en mangel på forståelse hos et barn ikke er en gyldig grund til at udsætte børn for seksualiserede billeder.

Han siger: "Det virker som om, at de med ansvar for beskyttelse af børn begrunder deres beslutninger om hvad der er anses som sikkert og passende, baseret på om barnet vil genkende risikoen for, hvad det drejer sig om.

Og faren tilføjer: For at være helt tydelig, så er det efter min mening ikke barnets 'opfattelse' der bør være afgørende for, hvad der er alderssvarende eller sikkert, uanset deres forståelsesniveau."

Har selv deltaget i prides

Will indrømmer, at de skridt, han og Maria har taget, vil resultere i masser af kritik og beskyldninger mod dem.

"Personalet mente, at jeg var skinhellig og det accepterede jeg ikke," siger han. "Jeg har frivilligt deltaget i både Hull og York Pride-arrangementer. Nogle mennesker vil forsøge at forvrænge dette og gøre mig til en slags homofob. Men hvis vi ønsker lighed og forståelse, så bør vi respektere visse grænser.

"Der er mange LGBTQ+-bøger i børnehaven, hvilket er fantastisk. De opfordrer børn til at være tolerante, respektfulde og ikke dømme mennesker. Men jeg mener, at denne bog er gået for langt med at introducere seksuelt billedmateriale. Jeg har deltaget i mange Pride-arrangementer, og der kan være upassende adfærd for børn, hvilket er grunden til, at Hull har en familievenlig zone, og det er fint."