100.000 bilister i farezonen - er du en af dem?

Udland

20/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Mathias Hildebrand Torp

Høj varme og batterier er sjældent en god kombination.

Hundredetusindevis af bilister risikerer at overophede deres bil denne sommer på grund af en lidet kendt sikkerhedsrisiko.

Trafikanter er, ifølge Express, blevet advaret om, at batterier i elbiler, kan blive påvirket under visse forhold til stor bekymring for ejerne.

Eksperter advarer

Eksperter hos LeaseElectricCar advarer om, at batterierne ikke reagerer godt på ekstreme temperaturer og kan falde hurtigere.

Tim Alcock, talsmand for LeaseElectricCar opfordrer trafikanter til at ændre deres kørevaner for at undgå at blive fanget.

Han forklarede: "Lithium-ion-batterierne, der findes i elbiler, vil sandsynligvis overophedes, hvis ejerne ikke er forsigtige, når temperaturerne bliver varmere."

Gode vaner

"Det er bedst at følge disse rutiner for at bevare dit elbils batteri og hjælpe med at forlænge dets levetid, i stedet for at lade det blive overophedet og risikere at forringe batteriet."

"Chauffører bør være opmærksomme på at parkere i skyggen, især i de varmeste timer på dagen, eller parkere inde i en garage. Også undgå opladning midt på dagen vil hjælpe med at holde batteriets temperatur reguleret."

”Kun opladning op til 80 procent i løbet af sommeren kan stoppe celleforringelsen - hvor batteriet mister kapaciteten til at nå en fuld opladning igen."

Tesla reagerer

Eksperter opfordrer også bilister til ikke altid at bruge hurtigladepunkter til at fylde deres biler op.

Det skyldes, at de accelererede elektriske bølger sammen med de varme temperaturer kan forårsage alvorlig skade.

Beskadigelse af batteriet vil sandsynligvis reducere en bils samlede rækkevidde og øge den tid, det tager at oplade.

Tesla har dog afvist påstandene og foreslået, at deres Model S kun ville falde sin samlede afstand med omkring en procent.