Fører af Mercedes taget for at køre igennem tunnel med 259 km/t.: Årsagen er lettere spøjs

Udland

04/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Charlotte Friis

Det skorter som regel ikke på dårlige forklaringer, når man skal forsøge at forklare færdselspolitiet, hvorfor man er kommet til at træde lidt rigeligt på speederen. Det gør sig også gældende for en 33-årig mand, der blev taget i at køre en hel del for stærkt i en tunnel på en af de schweiziske hovedveje
Kørte 259 km/t. og forårsagede en ulykke

Det gik helt galt for en 33-årig mand i begyndelsen af december 2021, hvor han blev taget i at køre ikke mindre end 259 km/t. igennem en tunnel i Schweiz, hvor fartbegrænsningen normalt er 80 km/t.

Han endte med at støde sammen med en Ford Fiesta, hvori der befandt sig tre kvinder. Fiestaen blev ved sammenstødet kastet flere gange mod tunnellens væg, og alle tre kvinder kom til skade, heraf den ene alvorligt.

Føreren af den Mercedes, der forårsagede ulykken, måtte også en tur på hospitalet efterfølgende. Her viste det sig, at han var både alkohol- og narkopåvirket, det rapporterer det schweiziske medie Tages-Anzeiger.

Føreren gav en spøjs årsag til sin vilde kørsel

Føreren mødte ikke selv op til den efterfølgende retssag, men nøjedes med at sende sin advokat, som fremlagde mandens lettere spøjse forklaring på den vilde kørsel.

Iflg. advokaten skyldtes kørslen, at den tiltale mands kone var i byen, og at han derfor også selv var taget i byen. Da han ikke ville komme hjem efter sin kone, følte hans sig nødsaget til at træde lidt ekstra på speederen, for at nå hjem inden konen. Den tiltalte mand var nemlig bange for at få skældud af konen, hvis hun fandt ud af, at han havde været i byen.

Årsagen til mandens kørsel var altså frygt for konen og for at undgå ægteskabelige problemer.

Retten var dog ikke imponeret over mandens forklaring og angav, at det, at man vil undgå stridigheder på hjemmefronten, ikke er en legitim grund til at køre for stærkt.

Den nu 34-årige mand blev idømt tre et halvt års fængsel og må desuden ikke opholde sig i Schweiz i seks år.