Brudgom kysser sin brud: Bruden melder ham straks til politiet

Udland

04/12/22 | 13:04

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Charlotte Friis

”Det er så yndigt at følges ad …” sådan er det i hvert fald normalvis, men ikke for en uheldig brudgom, der endte med at blive meldt til politiet af sin brud, fordi han vovede at kysse hende til deres bryllupsfest
Kys udløste en anmeldelse til politiet

Et brudepar i Indien endte med at få en bryllupsfest, gæsterne nok sent vil glemme. Efter den traditionelle ceremoni, hvor parret havde udvekslet løfter om at ære og respektere hinanden, skulle de holde fest for omkring 300 gæster.

For at vinde et væddemål med sine venner formastede brudgommen sig til at kysse bruden foran gæsterne, hvilket altså fik hende til at ringe efter politiet. Kys er nemlig ikke en del af indiske bryllupper – især ikke hvis det sker foran ældre slægtninge og andre gæster – da langt de fleste ægteskaber i Indien er arrangerede.

Parrene kender derfor mange gange kun hinanden overfladisk inden ægteskabet, og derfor er der ikke tradition for, at parret kysser hinanden ved brylluppet – faktisk er det i Indien lidt af et tabu at kysse hinanden offentligt i det hele taget.

Bruden følte sig derfor forulempet over brudgommens kys og endte altså med at tilkalde politiet, der måtte mægle mellem parret. Bruden fortalte politiet, at gommen også tidligere havde rørt hende på en upassende måde, og at hun derfor stillede spørgsmål ved hans karakter.

Selvom politiet forsøgte at glatte tingene ud, lykkedes det dem ikke at få genforenet parret, og derfor måtte bryllupsfesten altså slutte før tid.

Kvinden udtalte efterfølgende til Times of India, at gommen var ligeglad med hende selvværd, og at han havde opført sig dårligt over for flere af gæsterne.

Iflg. politiet er parret dog stadig lovformeligt gift, da bryllupsritualerne var blevet gennemført. Parret har derfor nu besluttet, at de vil vente og se, hvordan tingene udvikler sig.