To brødre besøger deres fars grav for første gang og fortæller ham om deres liv uden ham

Udland

26/11/2022

Foto: Kait Brazel
Foto: Kait Brazel

Skrevet af Louise S.

En sammentømret familie på fire fra Colorado elskede at tilbringe tid sammen. Men deres verden gik i stå, da sygdom stjal faderen fra hans sønner. Midt i smerten græd drengene aldrig over deres fars bortgang.

Familie på 4 blev til 3

Mor Kait og far Alfred var de stolte forældre til Mason og Mylan. Drengene betød alverden for dem, og Alfred opdrog sine børn til at være selvsikre og målorienterede.

Den kærlige far tjente som stabssergent i hæren, og hans familie var stolt af alt, hvad han havde opnået. Men familien blev overrumplet, da lægerne delte en chokerende diagnose: Alfred havde kræft.

De livsændrende nyheder ændrede familiens verden for altid, og de måtte sige farvel til helten i deres liv den 31. juli 2017. Kait og hendes drenge var knuste.

Storebror tog over

Nu da manden i huset ikke længere var, trådte Mason til og passede ekstra på sin lillebror. Han lærte ham forskellige ting, som en far ville - til ære for deres far. Kait var på en gang stolt og samtidig bedrøvet og den position og rolle, som drengene nu havde fået. De skulle videre i livet uden deres far, og det er enhver mors værste mareridt.

Gravstedet blev det nye samlingspunkt

Første gang familien skulle besøge Alfreds gravsted, var det et følelsesladet øjeblik. Det var der, det for alvor blev en realitet blev og markeret, at han ikke længere var der mere. Men drengene gjorde besøget til en mindeværdig oplevelse og ser stedet som en mulighed for at være i kontakt med deres far.

Ved gravstenen bruger drengene nu deres tid på at snakke med deres far om de ting, der er sket. Gravpladsen er for dem ikke et trist sted, men et samlingspunkt, hvor de kan bruge tid med Alfred og fortælle om deres sportspræstationer og halloweenfester.

Én af gangene fik moren taget et billede af drengene, der tog en lur på et tæppe - en naturlig ting, som de ellers også ville gøre med deres far.