En jul de aldrig glemmer: Familie tilbringer juleaften og nat i skoven efter GPS-problemer

Udland

01/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Mor, far og tre børn måtte holde jul i skoven

En familie endte med at tilbringe julenat i en skov efter en GPS-problem.

Det skriver Ladbible

Som du sikkert ved, er julen meget anderledes i Australien. De har ikke sne, jumpere og stege, de har sol, shorts og grill. Derfor besluttede Karma Norman og Barry Lovell, at de ville bruge den store dag på at tage deres tre børn til et badested i Mount Boss State Forests Cobrabald rekreationsområde, vest for Port Macquarie, i New South Wales.

Gik fra slemt til værre

Selvom vejen til badestedet var besværlig gik turen derud uden problemer. De havde en god dag indtil de påbegyndte deres hjemtur og tog et forkert sving, hvilket efterlod dem godt og grundigt uden faret vildt.

"På vej tilbage satte vi 'Hjem' ind og fulgte GPS'en, og den sagde: 'Vend her', og det gjorde jeg, og fortsatte og sad fast," sagde Barry

De besluttede at køre gennem krattet i håbet om at komme til en vej de kendte, men alt gik fra slemt til værre, da vejen foran var tilgroet, og de ikke kunne komme tilbage op ad bakken, de var kommet ned af.

Derefter gik tingene fra værre til værre endnu værre, da koblingen på deres 4WD gav efter for det hårde terræn.

Familien havde kun planlagt at tilbringe dagen i bushen og havde pakket begrænsede forsyninger, så som du kan forestille dig, begyndte panikken at indfinde sig.

Karma sagde: "Jeg har aldrig været i en situation før, hvor vi sad fast … gravede os selv ud, trak træstammer af vejen og kom så til et sted, hvor vi bare ikke kunne komme forbi det. Det var ved at blive mørkt, og vi var meget trætte og ville bare hjem på det tidspunkt."

Overnatte med børn i bushen

"Det var den mest udfordrende del ... at sidde fast i bushen med en bil, der ikke var 100 procent funktionel, var mit mareridt. Det var lidt skræmmende at stå overfor at overnatte i bushen, især med børnene og kun vand og noget at drikke," fortæller Karma

Karma gik tilbage af sporet indtil hun fik et signal på sin telefon, og rakte ud efter hjælp på sociale medier.

Mange svar gjorde det klart, at de var havnet på et vanskeligt sted, og derfor ringede Karma til politiet. Betjentene sagde, at de ikke ville være i stand til at nå dem den nat, så de måtte blive i deres bil; dog kom nogle lokale 4WD-entusiaster til deres hjælp.

"Det førte til, at et par herrer faktisk fandt os omkring midnat og bragte os noget mad og mere vand," sagde Karma. "De var absolut heroiske. Da jeg så deres fakkellygter komme, tænkte jeg 'Wow'... det var bare fantastisk. Det var mørkt, så det blev anset for at være sikrest for os bare at blive ved med bilen på det tidspunkt."

Hentet næste morgen

Næste morgen vendte mændene tilbage og førte dem til et sted, hvor politiet kunne hente dem.

"Vi måtte gå ned ad vejen og over åen og op til, hvor politibilen ventede på at tage mig og børnene hjem," sagde Karma. "Det var en lettelse at vide, at vores del af prøvelsen stort set var forbi. Det kunne have været meget værre ... hvis vi ikke havde været i stand til at få signal, ved jeg ikke, hvad vi ville have gjort."

Men som de siger, alt er godt, det ender godt, og familien vil altid huske julen 2022.

"Vi vil helt sikkert have historier at fortælle i mange kommende juleaftener," sagde Barry. "Det giver en helt ny betydning på en hurtig tur ned til vandet for at svømme."