Kvinde farer vild i vildmarken: Overlevede 5 dage på slikkepinde og vin

Udland

27/05/2023

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Skrevet af Magnus Møller

En kvinde farede vild et afsides sted i vildmarken i Australien. Da hun endelig blev fundet, kom sandheden frem. Hun havde overlevet i fem dage ved at spise slikkepinde og drikke vin.

Den 48-årig Lilian drejede bare forkert en enkelt gang. Hun var på ferie og forsøgte at nå frem til Dartmouth-dæmningen i Australien.

Da hun ankom til en blindgyde, sad hendes bil pludselig fast i mudderet. Der var ingen muligheder for at vende om.

Til Lilians forskrækkelse var der heller ingen mobilsignaler i området, så hun kunne ikke tilkalde hjælp.

Da hendes pårørende ikke havde hørt fra hende i noget tid, indledte myndighederne omfattende eftersøgninger i området.

Der gik flere dage inden de var heldige at finde hende.

Videooptagelse fra en luftoptagelser blev offentliggjort af Victoria State Police på Twitter. De viser det øjeblik, hvor redningsfolkene i en helikopter opdager Lilians bil i det kuperede terræn.

Lilian stod ved siden af bilen og vinkede til helikopteren. De fandt hende 60 kilometer fra den nærmeste by, men på grund af personlige helbredsproblemer kunne hun ikke gå fra bilen for at få hjælp.

Derfor var hun blevet ved sin bil hele tiden i håbet om, at der ville ankomme hjælp. Det viste sig også, at være den klogeste løsning. I det mindste farede hun ikke endnu mere vild.

Sergent Martin Torpey fra Wodonga-politistationen fortalte, at enhver med sund fornuft burde gøre det samme. "Det første, jeg tænkte på, da det gik op for mig, at jeg virkelig var havnet i en dårlig situation, var vand og cigaretter," fortalte Lilian til australske medier om sin redning.

Det var virkelig svært for hende som en ivrig ryger at overleve uden en nikotindosis. Men da hun blev reddet, var politibetjenten heldigvis også ryger og tilbød hurtigt en cigaret til Lilian.

Lilian havde kun planlagt en kort en-dags udflugt. Derfor havde hun kun taget en lille snack med og nogle slikkepinde, men ingen vand.

Heldigvis havde hun en flaske vin, som hun havde købt som en gave til sin mor, og det var afgørende for hendes vellykkede overlevelse.