Efterlod bilen i 15 minutter: Får parkeringsbøde selvom hun har købt p-billet

Udland

07/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Parkeringsfirmaet holder fast i bøden trods flere apeller.

En mor er blevet dømt til at betale en bøde på 100 pund (834 kroner), selvom hun har betalt for at parkere sin bil.

Det skriver The Mirror

41- årige Rosie Welch betalte £1,30 (10,84 kroner) for at holde parkeret en time, men vendte tilbage efter 15 minutter.

Dage senere blev hun chokeret, da hun modtog en parkeringsafgift på £100 (834 kroner) fra Euro Car Parks for ikke at indtaste hele hendes bils registreringsnummer i maskinen.

Må skyldes en printerfejl

Da hun havde stadig havde sin parkeringsbillet, sendte Rosie bevis til firmaet, men det hævdede, at det var et 'kontraktbrud', og hun er blevet bedt om at betale.

"Jeg har ikke £100 (834 kroner), jeg har ikke de penge. Min billet har kun de første to bogstaver på min nummerplade, så firmaet sagde, at det er en 'grov tastefejl', og jeg skal betale bøden. Der stod ingen steder på parkeringsautomaten, at du skulle sætte dit fulde registreringsnummer ind og intet på nogen af ​​skiltene på parkeringspladsen." fortæller Rosie, som dog mener at hun tastede hele nummerpladen ind, selvom det ikke kan bevises. Hun fortsætter:

"Jeg kan ikke bevise, at jeg har tastet det hele ind, men jeg kunne bevise, at jeg havde købt en billet til samme tid, som min bil stod på parkeringspladsen. Jeg kan kun tænke på, at maskinen må have haft en printerfejl."

Holder fast i bøden

Rosie følger næsten at det hun har modtaget fra parkeringsfirmaet har været trusselsbreve:

"På trods af at vi har betalt for et kort parkeringsophold, har vi stået tilbage med trusselsbreve, der taler om inddrivelse af gæld og retssager. Jeg har ingen andre steder at henvende mig. Jeg tog det endda med til Citizen's Advice Bureau, og de sagde, at de skulle skrive til min parlamentsmedlem." fortæller hun og fortsætter:

"Hvis det kom til det, ville jeg være nødt til at gå rettens vej, da jeg ikke fysisk kan betale det."

Firmaet gik med til at reducere gebyret til et administrationsgebyr på £20 (166 kroner), men da Rosie besluttede at appellere, blev bøden vendt tilbage til £100.

Afviser appel

Parkering på Private Land Appeals (POPLA) har også afvist Rosies appel og har fortalt hende, at selvom hun 'demonstrerede hensigten om at foretage en gyldig betaling', har hun ikke foretaget en.

En talsmand for POPLA sagde:

"Selvom jeg sætter pris på, at appellanten har demonstreret hensigten om at foretage en gyldig betaling, er det et faktum, at de ikke gjorde det. Ved at undlade at indtaste den fulde og korrekte køretøjsregistrering, er parkeringsbilletten ugyldig for appellantens køretøj at parkere."