Død i lufthavn: Havde boet der i 18 år

Udland

13/11/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Den iranske flygtning, der boede i Charles de Gaulle Lufthavn i Paris i 18 år og inspirerede Steven Spielbergs film "Terminal", er nu død. Han døde i lufthavnen.

En talsmand for den franske lufthavn har bekræftet, at Mehran Karimi Nasseri døde af naturlige årsager i terminal 2F i Charles de Gaulle-lufthavnen lørdag eftermiddag.

Den iranske flygtning endte i den franske lufthavn i 1988. Her mistede han sine papirer i transitområdet.

Derefter kunne han ikke længere bevise sin flygtningestatus. Det resulterede i, at han ikke måtte rejse længere, ligesom han heller eller måtte forlade lufthavnen.

Han satte sig derfor op i Terminal 1. I flere år forsøgte han forgæves at få lov til at rejse til flere forskellige europæiske lande.

I 1999 fik han visum til Frankrig, men i stedet for at flytte fra lufthavnen, blev han i en alkove under en rulletrappe i lufthavnen, hvor han fået sig indrettet.

Først i 2006 forlod han lufthavnen, fordi han skulle på hospitalet. Derefter flyttede han på et hjem. Nasseris historie inspirerede Steven Spielbergs film 'Terminal' fra 2004, der havde Tom Hanks i hovedrollen. Med de penge, han fik for filmen, flyttede Nasseri til et hotel.

I midten af ​​september flyttede Nasseri, der nu var blevet 76 tilbage til lufthavnen.

Her sad han altid det samme sted med sine ejendele. Den seneste tid, fortæller flere lufthavnsansatte, havde han dog ikke talt og havde bare stirret ud i luften.

Han kaldte sig selv Terminal-manden i en selvbiografi, der blev udgivet i 2004.