Toldere måbede: Fandt svimlende værdier i konsol-controllere

Udland

02/11/2022

Sådan så røntgenbilledet af controlleren ud. Foto: Hovedtoldkontoret Dresden
Sådan så røntgenbilledet af controlleren ud. Foto: Hovedtoldkontoret Dresden

Skrevet af Redaktionen

Toldere finder ofte overraskende ting i en lufthavn. Pakker med ulovlige produkter som elfenben, eksotiske dyr, falske mærkevarer eller andre lignende. I Leipzig Lufthavn fandt tolderne dog noget, som de ikke før havde set.

I dette tilfælde kom pakken fra fra Brasilien. Følgesedlen proklamerede, at pakken ville indeholde spilkonsolcontrollere. Da pakken blev røntgenfotograferet, var der dog noget, der stak ud.

Tolderne syntes nemlig, at batterierne i controllerne så forkerte ud.

Alle controllerne skulle efter planen sendes videre til en adresse i Hong Kong, men så langt nåede controllerne dog ikke.

Tolderne kunne ikke tro deres egne øjne, da de fandt ud af, at de store batterier, der sad i controllerne slet ikke havde noget med batterier at gøre. I stedet indeholdt enhederne guldbarrer, der var pakket ind i sort tape.

I alt blev der fundet guld til en værdi af 60.000 euro, hvilker svarer til 450.000 danske kroner. Tolderne fandt i alt otte barer på hver 125 gram.

Den offentlige anklagemyndighed i Leipzig indledte derefter en hvidvaskprocedure mod både afsenderen af ​​pakken og den angivne modtager. Der skal dog juridisk bistand til fra Brasilien og Hong Kong, før de tyske myndigheder kan få noget ud af anstrengelserne om at efterforske sagen.

Hvad sker der så med det store guldfund?

"I øjeblikket er guldbarrerne blevet konfiskeret. Hvad der så sker, afhænger af undersøgelsens resultater, især af om guldbarrerne i sidste ende kan bevises at have en kriminel oprindelse," forklarede statsanklager Vanessa Fink..