Chris havde købt en p-billet: Tvinges til at betale bøde

Udland

13/11/22 | 09:50

Skrevet af Kathrine Frich

Han var kommet til at vende billetten på hovedet

En far blev noget frustreret, da han vendte tilbage til sin bil for at opdage, at han havde fået en parkeringsbøde... på trods af at han havde købt en billet.

Det skriver Ladbible

Chris Amery, fra Prenton, Wirral i England, havde taget sine to små børn med til World Museum i marts sidste år og efterladt sin bil på en parkeringsplads, hvor man skulle trække en billet.

Men da han kom tilbage til sin bil på William Brown Street, fandt han en kæmpe gul parkeringsbøde på sin forrude, der beordrede ham til at betale 425 kroner.

Ved nærmere eftersyn indså Chris, at han havde lagt sin parkeringsbillet på hovedet, da han efterlod den i sin bil.

Det kan Chris godt se, er hans egen fejl, men han mener stadig sat bøden bør annulleres.

Vendte p-billetten på hovedet

"Det er klart, at dette var en uskyldig fejl, da den billet, jeg købte, var gyldig indtil kl. 13.35, og jeg og mine to børn vendte tilbage til bilen for at køre hjem efter vores besøg på World Museum omkring kl. 13.20," sagde Chris.

"Jeg accepterer, at parkeringsbilletten var vendt på hovedet på instrumentbrættet"

Chris, der var på tur med to små børn, der på det tidspunkt var fire og fem år, siger at han havde travlt med at holde styr på dem, så de ikke løb ud i trafikken, og at det nok er derfor han har vendt billetten på hovedet.

"Hvorfor ville nogen med en gyldig parkeringsbøde bevidst vende den på hovedet?" siger han

Endte med at betale

Liverpools byråd har dog vedholdt bøden og bestemt at Chris skal betale de 425 kroner.

"Jeg var overrasket over, at Liverpools byråd nægtede at omstøde det, og jeg er overbevist om, at enhver fornuftig person ville betragte enhver "overtrædelse" her som en teknisk detalje," siger han og fortsætter:

"Igennem kommunens klageprocedure fremlagde jeg gentagne gange bevis for, at jeg havde en gyldig parkeringsbillet købt på dagen."

I sidste ende betale Chris bøden, fordi han var bekymret for, at bøden ville vokse, og det havde han ikke råd til.

Chris har dog siden rejst sagen med et parlamentsmedlem og indgivet en formel klage.

"Jeg føler mig snydt. Det er et spørgsmål om grundlæggende retfærdighed. Hvorfor bliver min sag behandlet så anderledes end tusindvis af andre?"