Chokerende video: Pilot reddes ud af jagerfly i sidste sekund

Udland

17/12/2022

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Skrevet af Redaktionen

Hvad der bare skulle have være en lille video til hjemmebrug, blev pludseligt et viralt klip, da et jagerfly fik problemer under landingen.

Jagerflyet af modellen F35B kan lette og lande vertikalt. Det skulle netop testes, og udenfor landingsbanen blev seancen filmet. Det er ikke hver dag, man kan stå på så kort afstand og filme et topmoderne jagerfly lette og lande. Det gik dog ikke helt efter planen.

Til at starte med ser det ud til, at piloten har fuld kontrol over situationen. Men da jagerflyet lander, er det som om, at det kortvarigt hopper. Derefter mister piloten kontrollen.

Det ender med, at piloten til sidst bliver nødt til at skyde sig selv ud med katapultsædet for at være sikker på, at der ikke skulle ske yderligere med ham.

Se selv videoen nedenfor.

På nuværende tidspunkt er der ikke flere detaljer om, hvad der kunne have forårsaget nødlandingen. Ligesom der ikke er nogen melding om, hvilken tilstand piloten er i. Alle omstændighederne ved uheldet er ved at blive undersøgt i øjeblikket.

Det er ikke første gang, den pågældende flytype er involveret i et uheld. Det er producenten Lockheed Martin, der samler F-35B på deres bare i Fort Worth. Flyene skal leveres til USAs forsvarsministerium.

I oktober styrtede en F-35A ned i Utah, og tidligere på året blev en F-35C tabt i Det Sydkinesiske Hav, mens piloten forsøgte at lande på på hangarskibet USS Carl Vinson. I begge tilfælde var piloten dog i stand til at udføre en sikker katapultudskydning.

Videoen er blevet delt mange gange på twitter.