Da 4-årig dreng ser sin søsters tremmeseng brænde er gode råd dyre

Udland

17/12/2022

Kilde: youtube.com/ACurrentAffair
Kilde: youtube.com/ACurrentAffair

Skrevet af Emil B.

Da den lille storebror så en brand opsluge hans lillesøsters tremmeseng, blev han ikke bange eller løb væk for at redde sig selv, som mange måske ville have gjort. I stedet satte den modige lille mand sit liv i fare og skærmede sin søskende fra de forfærdelige flammer.

Moren havde hænderne fulde

Da parrets yngste, Elodie, nåede de fem uger, begyndte hun sin klynge fodring og blev forkølet. En dag bemærkede Ward, hendes mor, at hendes lille pige havde problemer med at bide sig på på grund af en tilstoppet næse og brugte et par timer på at passe hende.

Det var utroligt udfordrende for den australske mor at tage sig af sin nyfødte og passe sine tre andre børn. Den 8. juli 2021 bad Ward sin partner om at tage den nyfødte til hospitalet efter endt arbejde i håb om, at rettidig behandling ville hjælpe med at få hende til at føle sig bedre.

Mens Elodie var væk med sin far på hospitalet, lagde Ward de to ældre småbørn, Aspen og Kalila, med deres sutteflasker og tæpper på sofaen. Hun anbragte sin tredjefødte, Nevaeh, dengang 18 måneder gammel, i sin tremmeseng og tændte en film for børnene.

Kilde: youtube.com/ACurrentAffair

Vågner op til skrig

Da moren til fire så, at hendes børn var afslappede og klar til lur, gik hun ind i det andet værelse og satte en film på. Hun havde sin babyalarm tændt og vidste, at hendes partner snart ville vende tilbage med babyen Elodie.

Selvom Ward ikke havde til hensigt at døse hen, var hun så udmattet, at hun faldt i søvn. Da hun vågnede blev hun mødt af en chokerende scene. Hun kunne høre brandalarmen buldre og skriget fra hendes ældre søn, Aspens.

Ward fortæller, hvordan hun løb direkte derind og så ild og røg. Selv lille Nevaehs barneseng stod i flammer. Heldigvis var hun i sikkerhed, så moren greb straks en slange og slukkede ilden.

Kort efter dukkede en ambulance og en fremmed op, den ene brandsårsspecialist. Selvom Nevaeh havde en mindre forbrænding på næsen, der til sidst ville heles, havde hendes ældre bror Aspen, som var fire på det tidspunkt, flere ar på kroppen.

Ward lærte derefter om sin søns heltemodige handling. Modigt havde han sat sit eget liv på spil for at redde sin lillesøster. Hun huskede, hvordan han fortalte: "[Aspen] vidste, at hun var i problemer ... han fortalte mig, at han klatrede ind for at få Nevaeh ud."

Det viste sig, at da Aspen så sin søsters tremmeseng opslugt af flammer, sprang han inden for for at få fat på hende og tog størstedelen af ilden på sig selv. Mens tremmesengen knustes under hans vægt, sagde hans mor, at han forhindrede Nevaeh i at blive fanget derinde, hvilket viste sig at være livreddende.

Alt, hvad Aspen ønskede at gøre, var at skærme sin lillesøster som en beskyttende storebror, og det var præcis, hvad han gjorde. Ward fortæller stolt: "De fleste voksne ville ikke være så modige. Jeg tror ikke helt, han ved, hvor særligt, det er, det han har gjort."