Kineserne gemmer din information - USA forbyder TikTok.

Udland

18/12/2022

Kilde: Shutterstock
Kilde: Shutterstock

Skrevet af Mathias Højgaard-Rasmussen

Der har henover de sidste 5 år været mange debatter om hvilke data sociale-medie platforme må gemme, og om hvor privatlivet går, når disse platforme sælger din data videre til producenter der kan målrette deres salg.

Det Amerikanske senat, har onsdag aften diskuteret og vedtaget et forbud imod at bruge det socialemedie platform TikTok. Det betyder forbudet nu er et skrit tættere på at blive en realitet. 

Siden platformen TikTok blev oprettet har den sociale medieplatform haft en solid tilstrømning af bruger og interaktioner på platformen, og er efterhånden en af de mest brugte sociale medieplatforme på markedet. 

Ingen nyder bedre af dette end influencer, der bruger sociale medieplatforme til at sprede deres budskaber, og tjener penge på at dele deres sponsoreres indhold, ej at forglemme stifterne bag mediet der også nyder godt at platformens brede brugerbase. - Her opstår der imidlertid et problem, i den forstand at TikTok er kinesisk udviklet og ejet, og det skaber frygt i mange amerikanske politikere, da vi ved at sociale medie platforme tit gemmer masive mængder data på deres brugere. 

Forholdet imellem USA og Kina er i disse dage ikke det bedste, og det kombineret på den mængde data TikTok har på flere millioner amerikanske politikere skaber nu usikkerhed. Flere amerikanske senatorer mistænker nu TikTok for at overvåge deres politikere, og det skræmmer senatorerne, at en virksomhed i Beijing kan få adgang til amerikanske politikere’s telefoner, og derved personligt data på personerne, som vil kunne lede til national usikkerhed. 

Det har ledt til, at den amerikanske statsadministration nu har forbudt deres ansatte, at bruge TikTok på deres arbejdstelefon. Det vedtog senatet enstemmigt onsdag. Nu mangler den amerikanske kongress - repræsentanternes hus at godkende det nye tiltag, således at president Joe Biden kan godkende og underskrive loven der - derefter vil træde i kraft. Forslaget om at forbyde TikTok på arbejdstelefonenerne har været oppe at vende før, men det er aldrig nået så langt som det er nu.

I 2021 var der 18,83 millioner, statslige medarbejdere i USA.