Far fik umuligt valg: Skal mor eller søn dø

Udland

15/12/2022

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Skrevet af Emil B.

Efter en hård graviditet skulle en kommende far under fødslen vælge mellem sin kone og sit barn, hvis det blev nødvendigt. Han valgte at gå videre med fødslen på trods af den risiko, der var forbundet med den.

En graviditet ingen forældre ønsker

Stephanie Brown og Michael McConnell havde allerede fem børn, men ønskede sig endnu et barn. I forvejen havde de en abort bag sig og var derfor opsatte på, at graviditeten skulle foregå på bedst mulig vis.

Men i d. 18. uge viste det sig dog, at Stephanie lækkede fostervand. De skyndte sig til hospitalet, hvor det viste sig, at sønnen havde et hjerte, der var alt for stort til hans krop, og lunger, der var alt for små til resten af kroppen.

Forældrende blev anbefalet en abort, men valgte at gå videre med graviditeten. De fik besked på at vente halvanden måned mere, før fødslen skulle starte.

Da de halvanden måned var gået, blev de sendt videre til Wishaw General Hospital i Lanarkshire, hvor fødslen blev sat i gang.

Men under fødslen kollapsede navlestrengen, og Michael stod pludselig over for et umuligt dilemma, da en panisk doktor så på ham og sagde: "Hvis det bliver nødvendigt, hvem skal så overleve: Mor eller søn?"

Han valgte at gå videre med fødslen i håb om, at begge ville overleve den.

Det gjorde de. Heldigvis.

Tre måneders kamp for Mickey

De to nybagte forældre blev sammen med deres nyfødte søn, Mickey, på neonatal intensivafdeling på Wishaw General Hospital de næste tre måneder. Her fik han det gradvist bedre. Han voksede og voksede.

Men da de skulle til at forlade hospitalet, fik de en sønderknusende besked om, at Mickeys lunger ikke kunne følge med resten af hans krop. De fik derefter besked på, at de skulle forberede sig på, at deres søn nærmede sig enden af sit liv.

D. 24. juli forlod Mickey smertefrit verden i stilhed efter en lang og hård kamp for at overleve. Begge forældre var knuste, men beundrede også deres søn for at have kæmpet en hård kamp.