5 mennesker, der er kommet tilbage fra graven, afslører, hvad der sker, når vi dør

Udland

14/08/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Kathrine Frich

Hvad tror du der sker på den anden side?

De to sikkerheder i livet er angiveligt død og skatter. Selv da er det sidstnævnte for nogle ikke altid helt sandt, hvilket kun efterlader døden.

Det skriver Mirror

Døden er et af de sidste mysterier, der forbliver stort set ukendeligt - uanset store videnskabelige fremskridt.

Med hensyn til, hvordan det er at dø, er der populære teorier om hvidt lys og at se dit liv filmisk blinke for dine øjne.

Den eneste indsigt, vi har, er beretninger fra mennesker, der har været medicinsk døde og derefter genoplivet, hvoraf nogle er taget til Reddit for at svare på det umulige "hvordan er det at dø?" spørgsmål så godt de kan. Og svarene varierer meget.

1.

For fem år siden gennemgik monitorabe en større operation, hvor han forblødte hvilket fik ham til at være død i flere minutter.

"Jeg vågnede op i noget, der lignede rummet, men der var ingen stjerner eller lys. Jeg svævede ikke så at sige, jeg var der bare. Jeg var ikke varm eller kold, sulten eller træt - bare en fredelig neutral væren. Jeg vidste, at der var lys og kærlighed et sted i nærheden, men jeg havde ingen trang til eller behov for at gå til det med det samme. Jeg kan huske, at jeg tænkte over mit liv, men det var ikke som en montage. Mere som om, at jeg bladrede i en bog, og uddrag stod frem her og der. Uanset hvad det var, ændrede det mine tanker om nogle få ting. Jeg er stadig bange for at dø, men jeg er ikke bekymret for, hvad der sker efter det."

2.

Schneidah7 blev smidt fra sin motorcykel, mens han kørte med 80 km/t, og var medicinsk død, da han blev bragt til hospitalet.

Da han lå på vejen, før ambulancen kom, huskede han, at en, han kendte, opmuntrede ham.

"Jeg kan bare huske, at jeg var på fortovet, og tingene langsomt blev sorte og stille. Den eneste grund til, at jeg ikke faldt i søvn, var på grund af et bizart øjeblik, hvor jeg hørte nogen råbe: 'Ranger up your candy f***! Come on mand, rejs dig. Rejs dig. REJS DIG OP!' Så var der en, der slog min hjelm (som dybest set var smadret rigtig hårdt ind i mit hoved). Da jeg åbnede mine øjne, så jeg min bror sidde på hug på fortovet ved siden af ​​mig. Det var mærkeligt, fordi min bror døde af en overdosis for flere år siden. Det eneste andet, jeg husker, er, at han kiggede på sit ur og sagde noget i retning af "De vil være her snart". Jeg ville ønske, jeg kunne give flere detaljer, men jeg kan ærligt talt ikke huske meget af hændelsen og har stadig problemer med min hukommelse som følge af ulykken."

3.

Mens mange brugere beskrev deres 'død' som værende som et tomrum, havde IDiedForABit en meget anderledes oplevelse efter en allergisk reaktion, som fik deres hjerte til at stoppe.

"Jeg husker en følelse af at blive suget baglæns, ekstremt langsomt, som at blive trukket gennem vand, og denne sorthed falmede ind og ud. På et tidspunkt falmede den ind igen, og jeg stirrede ud i en have. Den var ikke fyldt med blomster, kun støv og plettet græs. Der var en legeplads med en karusel i midten og to børn, der løb rundt. En dreng og en pige. Det er svært at beskrive. Jeg følte, at jeg kunne vælge, om jeg ville blive eller tage afsted, men hver gang jeg prøvede at gå tilbage, blev jeg holdt på plads. Jeg gennemgik alle grundene til, at jeg ønskede at gå tilbage, og da jeg fortalte det der holdt mig tilbage at jeg ikke ville foralde min mor slap det mig endeligt. Jeg var tilbage i min krop. Mit hjerte var stoppet i seks minutter. "

4.

Som teenager havde TheDeadManWalks været igennem måneders kemoterapi, da hans næse begyndte at bløde ukontrolleret.

På grund af en sepsis og Clostridium difficile-infektion blev hans tilstand forværret, og han gled ind og ud af døden, hvilket han beskriver smukt.

"Den værste del af det hele, når man ser tilbage, er, hvor fredeligt det kan virke. Det er som at ville trykke på snooze-knappen på din alarm klokken 7. Og måske trykker du på den en eller to gange, men så husker du, at du har arbejde eller skole, og den søvn kan vente, fordi du stadig har noget at lave. Tilsyneladende, hver gang de chokerede mig tilbage, 'vågnede jeg' op og fortalte personalet en anden bank-bank joke hver gang. Ingen lys eller hvad som helst, føltes bare som søvn."

5.

I kølvandet på en motorcykelulykke stoppede Rullknufs vejrtrækning og puls, og han gik i krampe og blev stiv.

Efter to minutter lykkedes det hans ven at genoplive ham.

"For mig var det bare et blackout. Ingen drømme, ingen 'visioner, bare ingenting. Jeg spurgte åbenbart mere end ti gange, hvad der skete, og jeg er glad for at være i live i dag."