391 kilo tung kvinde krævede 40 nødhjælpsarbejdere i spektakulær redningsaktion

Udland

12/05/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Magnus Møller

En kvinde på 391 kilo blev reddet ud fra sin lejlighed efter en spektakulær og kompliceret redningsaktion. Flere end 40 nødhjælpsarbejdere og sundhedspersonale blev mobiliseret for at sikre, at kvinden kunne transporteres fra sin lejlighed til hospitalet i en specialdesignet ambulance.

Den spektakulære redningsaktion blev udført i Frankrig, i den lille by, Stenay.

Her blev en kvinde på 391 kilo reddet ud af sit hjem og transporteret til hospitalet i en stor redningsaktion. Det var en af de største og mest komplekse redningsaktioner i Frankrigs historie, og den krævede ekstremt meget personale og logistisk planlægning.

Ifølge lokale kilder blev redningsaktionen iværksat, da en ambulance ikke kunne transportere den svært overvægtige kvinde til hospitalet i Nancy, der ligger omkring 80 kilometer væk.

Derfor blev en specialbygget lastbil, der er tilpasset svært overvægtige patienter, lejet fra Belgien.

Redningsaktionen involverede 40 personer, herunder læger og sygeplejersker.

De måtte få kvinden ud gennem en væg i huset, da døren var for smal. Løsningen blev at save hul i husmuren og skabe en passage ud til lastbilen.

Men det var ikke kun væggene, der skulle brydes op. For at få kvinden ud af huset var det også nødvendigt at fjerne en del af loftet. På grund af den høje kompleksitet i redningsaktionen havde redningsmandskabet brug for flere måneders planlægning.

Før redningsaktionen fandt sted havde kvinden afvist medicinsk hjælp flere gange. Men på grund af hendes ekstreme overvægt var det vigtigt at få hende indlagt på hospitalet for at undgå alvorlige sundhedsmæssige komplikationer.

Efter kvinden var blevet båret ud af huset og placeret i lastbilen, blev hun transporteret til hospitalet i Nancy, hvor hun fik medicinsk behandling.

Det er uvist, hvilken tilstand kvinden er i nu, men redningsmandskabet har udtalt, at hun stadig er i live.

Denne redningsaktion har vakt stor opmærksomhed i Frankrig og har fået folk til at reflektere over, hvordan samfundet kan hjælpe de mennesker, der lider af ekstrem overvægt. Dette er især relevant, da antallet af personer med fedme og overvægt fortsat stiger i mange lande.