16-årig pige mobbede klassekammerat med kræft: Så gav pigens far hende et umuligt valg

Udland

11/01/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skrevet af Redaktionen

Mange forældre tror fejlagtigt, at deres børn er de rene engle. Denne far indså, at hans datter ikke opførte sig eksemplarisk, og så traf han et valg. Han blev nødt til at vise hende en konsekvens for hendes handlinger.

De fleste forældre er nok også enige i, at børns adfærd bør tilrettes, hvis den overskrider andres grænser. Det var netop, hvad der skete for en 16-årig pige, der igennem noget tid havde været i konflikt med en anden pige i klassen.

Pigen gik i gymnasiet og havde skændtes jævnlig med en pige i klassen, som hun efterfølgende nedgjorde. Klassekammeraten havde mistet sit hår, fordi hun fik kemoterapi på grund af en kræftsygdom. Under et skænderi havde pigen bl.a. revet parykken af sin klassekammerat. Klasselæreren besluttede til sidst at involvere pigens forældre i situationen.

Da pigens far hørte om hendes adfærd, besluttede han sig for at være konsekvent. Han var uforstående over, at hun kunne finde på at nedgøre en klassekammerat med kræft, da pigens egen bedstemor netop var død af den frygtelige sygdom. Derfor gav han hende muligheden for at vælge sin egen straf: Enten kunne han konfiskere hendes elektroniske enheder, computer, telefon og tablet, eller også kunne hun vælge at få sit hår klippet af, så hun vidste, hvordan det var at gå i skole uden hår.

En 16-årig pige kan ikke leve uden elektroniske enheder, så hun valgte at få sit hår klippet af.

Efterfølgende fik faren mange kommentarer på sociale medier om, at han havde overreageret ved at tildele sin datter så hård en straf. Han blev efterfølgende interviewet til Websitet Cafémom, hvor han udtalte:

"Jeg har opdraget min datter til at behandle mennesker ordentlig, og det væmmede mig virkelig at høre, hvordan hun handlede. Hun viste ingen anger. Hun forsøgte at undskylde sin opførsel ved at sige, at den pågældende pige fortjente det. Igen, jeg er ligeglad med, hvad den pågældende pige sagde, den opførsel er utilgivelig."

Faren fortæller, at han fandt på straffen, fordi han fornemmede en fuldstændig mangel på empati for den pige, hun mobbede, så selvom både datteren og hendes mor blev rasende, så stod han fast. Straffen blev eksekveret, og pigen måtte gå en tur i skole uden hår på hovedet.